Ce a pățit un pensionar la un spital din România. Comportamentul josnic al unor angajați

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.01.2024 - 13:31
Anchetă într-un spital din România Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Doi angajați ai unui spital din România au fost filmați în timp ce se purtau urât cu un pacient în vârstă. Cei doi erau nervoși că bătrânul nu se putea ține pe picioare.

SHARE

Conducerea Spitalului Municipal Bârlad a dispus o anchetă internă în cazul a doi angajați, un brancardier și o infirmieră care au fost filmați când se purtau foarte urât cu un pacient.

Cei doi l-au aruncat pe acesta în pat și i-au vorbit urât. 

Ce a pățit un pensionar la un spital din România. Comportamentul josnic al unor angajați

Un bătrân a ajuns la Spitalul Municipal din Bârlad pentru a beneficia de asistență medicală. A fost târât pe jos, trântit pe pat, agresat verbal.

Cei doi angajați ai spitalului care l-au preluat pe bărbat s-au enervat la culme din cauză că bătrânul nu se putea ține pe picioarele lui. 

Citește și: Tânără, în stare gravă la spital după a fost diagnosticată greșit de 3 ori și operată degeaba

Omul se simțea foarte rău și avea nevoie de ajutor, dar în loc să fie îngrijit de cadrele medicale a fost chinuit.

Imaginile au ajuns și la conducerea Spitalului Municipal Bârlad care a anunțat ulterior că a dispus deschiderea unei anchete interne. 

Brancardierul și infirmiera trebuie să dea note explicative scrise cu privire la comportamentul lor faţă de pacientul aflat în imposibilitatea de a se deplasa, ei urmând să apară în faţa Comisiei de disciplină.

În imaginile postate de stiriest.ro se vede cum două cadre medicale târăsc un bătrân care nu se poate ţine pe picioare şi pe care încearcă că îl aşeze pe un pat.

Cei doi par să îşi iasă din fire în momentul în care bătrânul pare a se îndrepta, aproape în genunchi, către un alt pat decât cel în care voiau ei să îl aşeze, potrivit News.ro.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, în spital cu un ochi pansat: „Să vedeți cum arată ei”. Ce a pățit bucătarul șef

„E, atâta circ! Hai, odată, sus!”, spune femeia. Iar bărbatul angajat al spitalului, aparent nemulţumit că trebuie să depună efort, adaugă: „Ei, băga-mi-aş picioarele! Sunteţi...!”.

Conducerea unităţii sanitare a dispus verificări interne după ce imaginile au apărut în spaţiul public, precizând că cei doi angajaţi lucrează la urgenţe. Clipul video poate fi urmărit aici.

 „În urma apariţiei în spaţiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrări audio-video în care doi salariaţi din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe (un brancardier şi o infirmieră) mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru analizarea situaţiei.

Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare, Comisia de disciplină urmând a se întruni în data de 2.02.2024”; au declarat oficialii spitalului.

Aceştia precizează că „astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituţiei şi vor fi luate măsurile legale care se impun”.

„Până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajaţi vor fi atent monitorizaţi de asistentul şef de tură pe întreg parcursul activităţii”, mai transmite conducerea Spitalului Municipal Bârlad.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te