Calvarul din trafic, descris de ambulanţierii de serviciu din Iași: „Nu am mai văzut aşa ceva”

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.01.2024 - 22:00
Calvarul din trafic, descris de ambulanţierii de serviciu din Iași: „Nu am mai văzut aşa ceva” - Foto: Ziarul de Iași

Iașul a fost paralizat, luni, 8 ianuarie, de ninsorile care s-au abătut asupra regiunii. Ambulanțierii au descris greutățile prin care au trecut pentru a ajunge la persoanele în nevoie.

SHARE

„Lucrez de 17 ani pe ambulanţă, dar nu am mai văzut aşa ceva”, a spus Costel Filip, ambulanţier la Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Iaşi.

Calvarul din trafic, descris de ambulanţierii de serviciu din Iași: „Nu am mai văzut aşa ceva”

Acesta a fost de serviciu în timpul viscolului şi ninsorii de luni, 8 ianuarie, şi povesteşte că timpul de deplasare până la o solicitare s-a triplat în interiorul oraşului, iar în judeţ a ajuns la câteva ore. 

Drumurile erau impracticabile, iar personalul de la SAJ Iaşi s-a lovit de probleme pe care nu se aştepta să le aibă în municipiul Iaşi.

„Sincer vă spun, a fost ceva ce ne-a depăşit complet, şi fizic, şi psihic. A mai fost zăpadă, dar acum s-au înmulţit maşinile, oamenii nu mai au răbdare, maşinile din trafic nu sunt echipate corespunzător.

Nu puteai să depăşeşti oamenii, efectiv nu aveau unde să se ferească stânga-dreapta. Ca anul acesta parcă nu a fost în niciun alt an”, a spus Costel Filip.

Pacienţi căraţi cu prelata, fiindcă targa cu roţi nu putea trece prin zăpadă

Acesta spune că transportul pacienţilor până la ambulanţă a fost un chin. La o intervenţie în cartierul Dacia, la un pacient care avea nevoie urgentă de ajutor, au lăsat ambulanţa la bulevard, la câteva sute de metri distanţă de adresă, fiindcă nici nu găseau drumul de intrare în cartier sub stratul de zăpadă.

Au cărat tot echipamentul de care ar fi putut avea nevoie, voluminos şi greu de câteva zeci de kilograme, şi s-au întors cu un „bagaj” suplimentar: pacientul.

„Putem să spunem că ne-am întors cu pacientul în spate, pentru că nu poţi să porţi o targă cu roţi prin zăpadă, nu au pe unde să meargă roţile. Aşa că l-am luat pe o prelată şi am mers aşa câteva străzi, a fost foarte, foarte dificil.

La fel şi drumul către spital, participanţii la trafic nu aveau unde să se ferească, erau în coloane pe drum”, a explicat bărbatul pentru „Ziarul de Iaşi”.

Costel a lucrat şi ieri, marţi, 8 ianuarie, şi spune că, deşi bulevardele principale au fost eliberate, în continuare în cartiere s-a intrat foarte greu şi au făcut la fel, au lăsat ambulanţa la câteva sute de metri distanţă şi au mers pe jos către adresele unde au fost solicitaţi.

Când l-am sunat, în jurul prânzului, era la chiar la o astfel de intervenţie.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te