BUCUREȘTI Tramvaiul 41 va fi suspendat doar dacă nu plouă. STB spune că revine cu un comunicat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.10.2020 - 11:19
Sursa foto: Newsweek

STB revine asupra anunțului privind suspendarea circulației tramvaiului 41 și spune că acesta va circula, totuși, dacă va ploua.

SHARE

Societatea de Transport Bucureşti (STB) amână suspendarea liniei de tramvai 41, programată iniţial să înceapă miercuri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, au declarat marţi, pentru Agerpres, reprezentanţii STB, precizând că vor reveni ulterior cu un comunicat de presă.

Potrivit surselor citate, suspendarea va avea loc în funcţie de condiţiile meteo.

Meteorologii prognozează o vreme rece şi ploioasă în Bucureşti, în următoarele două zile, iar temperaturile maxime nu vor mai depăşi 21 de grade Celsius.

---

Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată între 14 și 18 octombrie, fiind înlocuită cu linia de autobuze 641, a anunțat Societatea de Transport București (STB). Motivul suspendării este că se lucrează la magistrala M5 de metrou, spune compania.

„STB SA va suspenda linia de tramvai 41 în perioada 14.10.2020 - 18.10.2020, pentru a permite Metrorex SA executarea unor lucrări la pasajul pietonal de la staţia de metrou 'Parc Drumul Taberei', aflată pe magistrala 5. Pentru asigurarea capacităţii de transport, STB SA va înfiinţa o linie navetă de autobuze cu indicativul 641, care va funcţiona între terminalele 'Piaţa Presei' şi 'Ghencea'.

Autobuzele vor circula pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, str. Braşov, Bd. Ghencea", potrivit comunicatului, citat de Agerpres. 

Pe tronsonul cuprins între Piaţa Presei şi Bd. Ion Mihalache, autobuzele vor circula pe calea de rulare a tramvaielor şi vor efectua opri în staţii la peroanele de tramvai.

„Societatea de Transport Bucureşti va monitoriza cu atenţie funcţionarea liniei 641 şi va interveni operativ în reconfigurarea programului de circulaţie, în cazul în care cererea de transport o va impune. De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate de pe traseu, STB SA va colabora cu agenţii de poliţie", au mai susținut reprezentanţii STB.

Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei (Eroilor - Râul Doamnei) a fost dată în folosinţă cu călători la mijlocul lunii septembrie 2020. 

Anul trecut, tramvaiul 41 a fost suspendat complet timp de două luni, pentru lucrări la pasajele Grant și Ciurel, circulația fiind extrem de dificilă pentru bucureșteni, cu cele două autobuze 641 și 642, înființate atunci de Primărie. 

Mai mult, după ce lucrările au fost încheiate, tramvaiele au circulat pe un singur fir pe Podul Grant. 

Înainte de pandemie, tramvaiul 41 era folosit, zilnic, de 150.000 călători din cinci cartiere. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te