Brățări de testare anti COVID-19 pentru festivalul Saga, de vânzare pe OLX. Anchetă și la UNTOLD

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 14.09.2021 - 13:36
Brățări de testare anti COVID-19 pentru festivalul Saga, de vânzare pe OLX. Anchetă și la UNTOLD. Foto: Pagina oficială UNTOLD
Brățare de testare pentru Saga Festival, de vânzare pe OLX. Captură Dragoș Vana
Anunțul de vânzare a brățărilor de testare anti COVID-19 a fost dezactivat

Mai multe persoane au vrut să facă bani de pe urma restricțiilor impuse pentru accesul la festivalurile UNTOLD, din Cluj, și Saga, din București. Au scos la vânzare, pe internet, brățări care atestau fals faptul că posesorul s-ar fi testat anti-COVID-19 și ar fi ieșit negativ.

SHARE

Două festivaluri cu un număr mare de spectatori s-au desfășurat săptămâna trecută la Cluj și București. Oficial, cele două evenimente au fost și primele din România în care accesul publicului s-a făcut cu certificat digital european de vaccinare sau testare PCR anti COVID-19 sau pe bază de test antigen. 

Atestarea uneia dintre cele trei condiții s-a făcut pe baza unei brățări, pe care fiecare spectator a primit-o la intrarea la concerte. 

Ocazia a fost văzută de unii români ca o oportunitate de a face bani. Așa că au apărut de vânzare pe internet brățări care confirmau în fals faptul că posesorul este testat anti COVID-19.

Citește și: Școala începe cu 230 copii infectați/zi, triplu față de septembrie 2020. S-ar ajunge la 1.000 cazuri

Femeie anchetată la UNTOLD

O femeie este cercetată pentru furt, după reprezentanţii UNTOLD au sesizat poliției că pe internet sunt comercializate brăţări de triaj epidemiologic.

„În cursul zilei de ieri, 10 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 1 Poliţie au demarat verificări, în urma unei sesizări primite din partea reprezentanţilor festivalului UNTOLD, despre faptul că pe o platformă de socializare online a fost observat un anunţ prin care o persoană de sex feminin oferea spre vânzare brăţări de triaj epidemiologic pentru persoane testate negativ cu virusul Covid-19”, se arată într-o informare trimisă sâmbătă de IPJ Cluj, potrivit Agerpres.

Persoana respectivă este cercetată pentru furt.

„Au fost derulate cu operativitate activităţi, fiind identificată persoana care ar fi pus spre vânzare brăţările nedestinate comercializării, constatându-se faptul că acestea ar fi fost sustrase de la Centrul de testare al virusului Covid-19, situat pe strada Splaiul Independenţei, din municipiul Cluj-Napoca. Sunt continuate cercetările privind săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal”, se menţionează în informarea IPJ Cluj.

Citește și: Medic infecționist din Cluj: După Untold, vă așteptăm în secțiile noastre

Brățări de vânzare pe OLX

Nici festivalul Saga, desfășurat la București, nu a scăpat de aceeași fraudă. Pe OLX au apărut de vânzare brățări de testare la prețul de 500 de lei. 

După ce situația a fost sesizată public, anunțul a dispărut. Dragoș Vana a reușit să facă o captură la anunț. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te