Bărbatul care a furat pistolul jandarmeriţei agresate, reţinut. Femeia, externată azi

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.08.2018 - 14:49
Jandarmerița lovită la miting a ieșit marți din spital. Foto: Inquam Photos/George Călin

Bărbatul suspectat că a furat pistolul jandarmeriţei agresate în Piaţa Victoriei a fost reţinut pentru 24 de ore pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, însă arma nu a fost găsită încă.

SHARE

În baza unei informaţii transmise de un cetăţean poliţiştilor de la IPJ Ifov a fost identificat bărbatul care apare în imaginile din momentul atacării femeii jandarm în timpul manifestaţiilor din Piaţa Victoriei, de vineri seară.
"În urma activităţilor desfăşurate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţă de reţinere pe numele  barbatului de 32 de ani, care este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (în forma sustragerii unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", anunţă poliţiştii, citați de Mediafax.

Citește și: Jandarmeria rămâne fără șef: împuternicirea lui Sebastian Cucoș expiră azi

De asemenea, continuă acţiunile pentru găsirea armei şi pentru identificarea celorlalţi agresori ai femeii, potrivit news.ro.

Între timp, jandarmerița agresată urmează să fie externată marţi, deoarece analizele efectuate cu o zi în urmă arată că nu are probleme deosebite, au precizat reprezentanţii Spitalului Floreasca. Alături de ea va fi externat şi colegul ei.

„Se simt mai bine şi vor fi externaţi azi. (...) Investigaţiile nu au arătat modificări, dar au ieşit bine analizele”, a declarat, Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Ministrul de Interne Carmen Dan a vizitat-o la spital pe jandarmeriță. Foto: Facebook

Citește și: Dezinformare. Jandarmerița, la câteva minute după bătaie: „Fraților, unde dracu' m-ați dus?”

Jandarmii au intervenit în forţă, în seara zilei de 10 august, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. În acea noapte, au fost rănite peste 400 de persoane, între care şi mai mulţi jandarmi. Unul dintre angajaţii Jandarmeriei, o femeie, a fost internată cu suspiciunea de fractură de coloană cervicală, potrivit spuselor reprezentanţilor instituţiei. Ministrul Sănătăţii, însă, a subliniat, după ce a vizitat-o pe aceasta la spitalul Floreasca, faptul că femeia jandarm nu are coloana fracturată.

“Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat. Am vorbit cu cei doi jandarmi, printre care şi o domnişoară de 23 de ani care este bine. Era pansată, avea o arsură. (...) Nu are factură de coloană, nu este la Terapie Intensivă, e pe secţia de Chirurgie. (...) Am văzut imaginile, ei sunt bine, mă aşteptam la cu totul altceva”, a declarat, în 11 august, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei vizite la Spitalul Floreasca.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te