Avocatul lui Anaser Duduianu a vrut identitatea martorilor sub acoperire din procesul maneliștilor

DE Adrian Costin | Actualizat: 08.06.2022 - 11:44
Anaser Duduianu stă liniștit în Mexic, cu toate că e urmărit internațional din 2020 Foto: captură Facebook

În tmp ce dosarul în care maneliștii acuză că au fost șantajați de interlopi se judecă în București, unul dintre inculpați, Florin Duduianu, zis Anaser, e fugit în Mexic, dar este reprezentat de avocat. Acesta a fost deranjat că e protejată identitatea martorilor sub acoperire.

SHARE

La un termen al procesului în care mai mulți membri ai clanului Duduianu sunt acuzați că au șantajat maneliști renumiți, printre care Florin Salam și Nicolae Guță, au fost mai multe probleme.

Citește și: INTERCEPTĂRI Șefii Duduienilor, supărați pe maneliști: Îi tai limba lu' Salam, să moară copiii mei

Avocatul lui Florin Duduianu, zis Anaser, a fost deranjat de faptul că martorii au fost protejați și interogați prin videoconferință, cu imagine blurată și voce distorsionată. 

Citește și: VIDEO Anaser Duduianu, urmărit internațional, live din Cancun: Toate drumurile duc la Rahova

„Inculpatul Duduianu Florin, prin apărător ales Giurgea Mihai, arată că instanţa a dispus audierea prin mijloace de protecţie a martorilor şi a persoanelor vătămate.
În esenţă, solicită ca instanţa să revină asupra încheierii cu motivarea că inculpaţilor le
este încălcat dreptul la apărare, întrucât persoanele vătămate nu se află prezente în sala de judecată pentru a fi audiate nemijlocit de către instanţă.

Ţinând cont de condiţiile tehnice, cu voce şi imagine distorsionate, arată că nu are cunoştinţă care persoane sunt prezente şi cine va fi audiat şi astfel se încalcă dreptul la apărare. De asemenea, arată că persoanele vătămate şi inculpaţii se cunosc, sens în care nu se justifică aplicarea unor mijloace tehnice speciale de protecţie.

 Totodată, arată că nu există probe în sensul în care persoanele vătămate sau martorii să fie intimidate, agresate în sala de judecată. Solicită audierea persoanelor vătămate şi a martorilor nemijlocit în prezenţa inculpaţilor în sala de judecată. Toţi inculpaţii, prin apărători aleşi, formulează aceleaşi concluzii.(...) De asemenea, arată că nu există indicii cu privire la atingerea in integrităţii fizice şi psihice a persoanelor vătămate sau a martorilor dacă vor fi prezente”,  se precizează în documentele oficiale, conform Kanal D. 

Judecătorii au decis ca la următorul termen să se prezinte doar câte trei persoane, pentru a evita un nou circ:  „Având în vedere dificultăţile tehnice întâmpinate cu prilejul audierilor, va dispune ca pentru termenul ce va fi acordat în cauză să fie citate numai trei dintre persoanele de interes pentru audiere respectiv: persoanele vătămate Gaftone Leonard Mădălin, Oprea Marian, Florian Dumitru Cristian”.

La același termen, inculpații Miltiade Văduva, zis Seif, și fiul său Ionuț Seif, au spus că li s-a făcut rău și au cerut să plece acasă ca să se trateze.

Urmărit internațional, Anaser Duduianu a făcut mai multe live-uri din Cancun, Mexic, în care a lansat mai multe acuzații la adresa interlopilor rivali, dar și a unor magistrați.

Duduienii inculpați în dosarul maneliștilor

Anaser Duduianu, Lindon Duduianu, Nicolae Constantin zis Aramis Duduianu, Sofian Văduva zis Denom, Miltiade Văduva zis Seif, Nicolae Mihai Venţer, Marius Cristian Radu, Mihai Cristian Olaru,  Cristian Bolcoş, Sebastian Mario Radu, Ionuţ Văduva, Ion Corporan au fost trimişi în judecată pentru şantaj şi tâlhărie, după ce au fost acuzaţi de procurori că au cerut sume mari de bani, care ajungeau până la 100.000 de euro, de la crema maneliștilor din România.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.