Avertisment meteo: vremea se răcește până la temperaturi sub zero grade. Prognoza pe două săptămâni

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.10.2019 - 15:47
Vremea se va răci brusc începând cu 29 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, vremea răcindu-se accentuat în următoarele zile.

SHARE

Conform datelor oferite de Administrația Națională de Meteorologie, situația pe regiuni, în următoarele două săptămâni, este următoarea:

În Banat, începând cu ziua de marți, 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, ajungând până la valorile normale pentru această perioadă a anului. Maximele diurne vor scădea de la o medie de 14-17 grade, în 29 octombrie, la 10-12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Va urma, apoi, o încălzire treptată a vremii, în special în perioada 4-8 noiembrie, când temperaturile vor atinge 16-19 grade Celsius. În timpul nopții, va urma, în următoarele două săptămâni, o scădere accentuată a temperaturilor, și vor atinge, la finele lunii octombrie, 2-4 grade Celsius.  

În Crişana, din data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi apropiate de normalul perioadei. Maximele diurne vor scădea de la o medie de 13-15 grade Celsius, în 29 octombrie, la 10-12 grade, în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, mai ales după data de 4 noiembrie, când media regională a temperaturilor va urca până la 16 grade. În timpul nopții, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 0 şi 3 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească până la 7 grade Celsius.  

În Transilvania, după data de 29 octombrie, temperaturile vor scădea brusc, până la 8-12 grade Celsius în timpul zilei. După 2 noiembrie, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12...16 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.  

În Maramureş vremea se va răci accentuat începând din 29 noiembrie. Maximele din timpul zilei  vor scădea de la o medie de 12-14 grade la 9-12 grade Celsius, în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, ajungând, în 8 noiembrie, la 14-17 grade Celsius, media în această regiune. În timpul nopții, temperaturile, începând cu 29 octombrie, vor scădea până la -2 grade Celsius, urmând ca după 4 noiembrie să crească din nou, până la 7 grade Celsius.  

În Moldova, începând din 29 octombrie și până în 2 noiembrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Maximele diurne vor scădea de la o medie de 11-14 grade în 29 octombrie la 7-10 grade. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, până la 10-13 grade. În timpul nopții, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade Celsius, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2-6 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.  

În Dobrogea, începând din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 16-17 grade în 29 octombrie la 9-12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14-18 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 6-8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie şi din nou în perioada 3-4 noiembrie.  

În Muntenia, din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 17-19 grade în 29 octombrie la 8-12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14-16 grade Celsius, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 5 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4-8 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie şi din nou în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.  

În Oltenia, din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 18-20 de grade în 29 octombrie la 9-12 grade în intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori apropiate şi chiar peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15-17 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 5-8 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie şi din nou în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-7 noiembrie.  

La munte, din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 8-12 grade în 29 octombrie la 1-6 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obişnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5-10 grade. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 şi -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de -2...4 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 29...30 octombrie, atunci când -mai ales la altitudini de peste 1400 m- vor predomina ninsorile şi din nou în perioadele 2-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te