Artistul la concertele căruia se moare vine în România! La Roma a produs un cutremur

DE Alexandru Pop | Actualizat: 29.04.2024 - 18:42
Artistul la concertele căruia se moare vine în România! La Roma a produs un cutremur - Foto: Profimedia Images
Artistul la concertele căruia se moare vine în România! La Roma a produs un cutremur - Foto: Profimedia Images

Artistul la concertele căruia se moare vine în România! La Roma a produs un cutremur. În această vară este așteptat la Costinești, la festivalul „Beach, Please!”, unde vor fi prezenți zeci de mii de tineri.

SHARE

Travis Scott, unul dintre cei mai în vogă artiști internaționali, vine în România în această vară. Artistul va cânta în premieră în România, la festivalul „Beach, Please!” de la Costineşti.

Artistul la concertele căruia se moare vine în România!

„Beach, Please!” este un festival axat pe trap şi hip-hop şi se va desfăşura în 2024 între 10 şi 14 iulie. Travis Scott este unul dintre cei mai populari rapperi din lume, câştigător a 6 premii Grammy.

Unul dintre cofondatorii festivalului, Andrei Şelaru (Selly) a declarat că Travis Scott este cel mai scump artist din lineup şi că discuţiile pentru aducerea sa la noi au început încă din septembrie 2023.

Citește și: Recunoașteți personajul? Artistul care a murit singur și sărac. De ce n-a vrut să aibă copii?

Travis e scump la vedere în Europa, concertând în acest moment în 2024 doar la Viena şi Costineşti. Selly susţine că bugetul pentru artişti al acestui festival este în jur de 11 milioane de euro.

Tragedia de la festivalul Astroworld din SUA

Rapperul american Travis Scott a fondat evenimentul muzical anual Astroworld Festival în 2018, luându-i numele de la cel de-al treilea album de studio al său. De numele său este legată și o tragedie. La ediția din 2021 a festivalului organizat în Houston, Texas, sute de persoane au fost rănite, iar 10 au decedat la concertul rapperului american. 

Cele 10 persoane care au murit într-o debandadă la concertul susținut în 2021 de rapperul Travis Scott la festivalul Astroworld din Houston s-au sufocat accidental, potrivit medicului legist din comitatul Harris.

Victimele, cu vârste cuprinse între 9 și 27 de ani, au murit din cauza asfixiei prin compresie, a concluzionat raportul examinatorului, fiind practic strivite până la moarte în mulțimea din jurul scenei. Alte 300 de persoane au fost rănite în rândul publicului de 50.000 de persoane.

Citește și: Un cunoscut artist a primit un diagnostic crunt. Operat de urgență. Cu toții i-am fredonat melodiile

Concertul lui Scott a început la ora 21:02. În analiza înregistrărilor video de pe transmisia live a concertului, anchetatorii poliției au declarat că la ora 21:13 au auzit sunetul slab al cuiva care spunea "Opriți spectacolul". Aceeași solicitare a putut fi auzită și la 21:16 și 21:22.

Victimele au fost prinse în „capcană” și înconjurate de baricade pe trei laturi, fără a putea scăpa în timp ce mii de fani se grăbeau spre scenă pentru a-l vedea pe Travis Scott cântând. Martorii oculari au declarat că spectatorii au căzut la pământ, iar unii au fost călcați în picioare.

În timpul unui interogatoriu al poliției efectuat la două zile după concert, Scott le-a spus anchetatorilor că, deși a văzut o persoană lângă scenă primind îngrijiri medicale, în general mulțimea părea să se bucure de spectacol și nu a văzut niciun semn de probleme grave.

Medicul legist a exclus omuciderea, sau moartea cauzată de o altă persoană, în toate cele 10 cazuri, potrivit Billboard.

Rapperul - și alții implicați în organizarea festivalului - se confruntă în continuare cu procese civile din partea mai multor victime, care îi cheamă în tribunalele statului Texas.

La Roma a produs un cutremur 

Travis Scott a susținut în vara anului 2023 un concert la Roma, unde a provocat un adevărat cutremur. 

Spectacolul susținut de starul rap la Roma, la Circus Maximus, un sit arheologic pe timp de zi și loc de concert pe timp de noapte, a stârnit îngrijorări cu privire la riscurile pe care le reprezintă. 

Când Travis Scott a cerut Romei să facă gălăgie la Circus Maximus, Roma s-a conformat bucuroasă.

Cei aproximativ 60.000 de spectatori au sărit atât de viguros încât unii localnici au intrat în panică, crezând că este vorba despre un cutremur. Arheologii au fost alarmați de vibrații și au pus sub semnul întrebării înțelepciunea organizării unor evenimente muzicale într-un sit antic, unde se desfășurau curse cu care de luptă cu mai bine de 2.000 de ani în urmă. 

Citește și: Părintele Doru Gheaja, despre cine a descoperit piesa „Aşa-i românul”. De unde provine de fapt

Giovanni Diaferia, seismolog la Institutul Italian de Geofizică și Vulcanologie, a detaliat cele petrecute la concert printr-un simplu calcul: "60k persoane, de 70 kg fiecare, care sar și ajung la 0,15 m de la sol radiază o energie de E = 6,2 MJ, ceea ce echivalează cu un cutremur de magnitudine 1,3, la fiecare săritură!!! Suficient pentru a fi înregistrată de o stație seismică aflată la 9 km distanță".

În urma incidentului, Alfonsina Russo, care supraveghează Parcul Arheologic al Colosseumului, cea mai importantă zonă arheologică din Roma, a cerut oficialilor orașului să nu mai folosească Circus Maximus pentru evenimente de masă și să îi dea o utilizare mai culturală, notează New York Times

Cine este Travis Scott?

Travis Scott este un cunoscut rapper, compozitor și producător muzical american. Pe numele său real Jacques Berman Webster II, Scott s-a născut pe 30 aprilie 1992 în Houston, Texas. A devenit cunoscut pe plan internațional pentru stilul său distinctiv de a face rap și pentru colaborările sale cu alți artiști renumiți.

Scott și-a început cariera muzicală în 2008 și a câștigat popularitate cu mixtape-urile sale, cum ar fi "Owl Pharaoh" și "Days Before Rodeo". Albumul său de debut, "Rodeo", lansat în 2015, a fost un succes comercial și critic, iar de atunci a continuat să își consolideze poziția în industria muzicală.

Travis Scott la un concert - Foto: Profimedia Images

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Sicko Mode", "Goosebumps", "Antidote" și "Highest în the Room". De-a lungul carierei sale, Travis Scott a colaborat cu numeroși artiști de top și a fost recunoscut pentru influența sa asupra culturii hip-hop și a modului în care îmbină elemente din rap, trap și rock în muzică să.

Pe lângă activitatea sa muzicală, Travis Scott este cunoscut și pentru implicarea sa în modă și pentru parteneriatele sale comerciale, inclusiv colaborările cu branduri precum Nike și McDonald's. De asemenea, este cunoscut pentru relația sa cu celebritatea americană Kylie Jenner, cu care are un copil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te