Arhiepiscopul Calinic: Distanţarea fizică (socială), absolut obligatorie!

DE Mihai Duță | Actualizat: 17.05.2020 - 10:43
Foto: basilica.ro

El atrage atenţia şi asupra pericolului pe care îl reprezintă, în actualul context, ştirile false sau neverificate. Arhiepiscopul Calinic recomandă să fie respectate toate recomandările transmise de Sfântului Sinod, precum şi hotărârile Guvernului României.

SHARE

"Distanţarea fizică (socială), absolut obligatorie! Iisus Hristos, după Învierea Sa dintre cei morţi, atunci când femeile năvăleau spre El, le-a oprit, spunând: Noli me tangere!, adică, nu mă atingeţi. Şi pe atunci nu era virusul Covid 19! Acum, cu atât mai mult se impune îmbrăţişarea de la distanţă, sărutatul şi salutul tot de la distanţă, vizitele de orice fel, tot de la distanţă.

E tare bună distanţa! Câte păcate şi câte virusuri şi tot felul de microbi sunt evitaţi prin această comportare igienică. Se spune că un pupat epidermic transmite 220 de microbi! Nu ştiu cine a numărat! Aşa că, adio, pupat! Nu am auzit până acum să fi murit cineva din lipsă de pupat sau îmbrăţişat", spune Calinic Argeșanul într-un mesaj postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Înaltul ierarh este de părere că trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă reprezintă o relaxare, dar necesită şi o atenţie sporită, deoarece virusul nu a fost anihilat:

"Prudenţa se impune cu toată atenţia şi responsabilitatea, înmulţind timpul pentru rugăciune, ca Domnul Dumnezeu să ne apere şi să ne vindece de toate bolile şi suferinţele. Totodată, să ne îndreptăm viaţa de fiecare zi şi să punem început bun comportării noastre, în familie şi în societate. Şi aşa, cu grijă mare, putem păşi din starea de urgenţă spre starea de alertă. Şi să nu uităm, dacă, Doamne fereşte, se vor constata creşteri virusale, Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat că nu va ezita să decreteze din nou, stare de urgenţă, nu ca ameninţare, ci din necesitate medicală, pentru sănătatea românilor! Să nu uităm, că nu glumeşte!
Aşadar, datoria noastră de bază este să ne găsim menirea pentru a contribui la o operă grandioasă, 'sănătatea mondială a omenirii secolului XXI, fără nici o discriminare'"

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic Argeşeanul vorbește și despre pericolul pe care îl reprezintă, în actualul context, ştirile false sau neverificate.

"O veste oarecare, a o trânti pe piaţă, sub nasul mulţimii, fără acest control de rutină, înseamnă a accepta să fim în stare de alertă şi să menţinem o spaimă, care de la frică, duce uşor-uşor, la o depresie patologică. Am întâlnit oameni serioşi, care-şi menţin cumpătul şi înţelepciunea, care ignoră cu osârdie orice încercare de ducere în eroare. O mare parte, mai comodă şi mai flecară fiind, iau ca bună orice veste plimbăreaţă, prin plină piaţă. O disciplinare pe traseul acesta mediatic se impune de urgenţă şi trebuie să fim mereu în alertă, pentru a nu lua ca adevărate veştile şi poveştile lansate la derută", se mai arată în mesajul Arhiepiscopului Calinic. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te