Andi Cârlan, membru #Rezistența, are nevoie de noi. Campanie umanitară sprijinită de sute de români

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.06.2019 - 18:56
Andi Cârlan, alături de soția lui și de cele două fiice

Andi Cârlan, membru al grupului #REZISTENȚA și unul dintre cei mai implicați tineri în peisajul civic al României, are cancer. Newsweek România face apel către cititorii care pot dona să-l sprijine financiar pe Andi, pentru a urma tratamentul care-l poate vindeca.

SHARE

Andi Cârlan (36 de ani), soț și tată a doi copii -  Ioana (4 ani) și Olivia (2 ani), este cunoscut pentru implicarea lui importantă în multe dintre acțiunile civice care au urmat Ordonanței 13, din iarna lui 2017. Andi este inițiatorul #REZISTENȚA și Rezistența TV, ultimul proiect fiind unul video promovat pe Facebook, în care s-au implicat mai mulți tineri din București, cu scopul de a informa corect cetățenii.

Printre invitații Rezistența TV au fost, în ultimii doi ani, Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, judecătorul Cristi Danileț, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu (Fundația Dăruiește viață), actorul Marius Manole, dar și multe alte personalități din cele mai diverse domenii.

Cum puteți dona:

În ultimii ani, Andi s-a implicat și în campania de donare de sânge, iar acum două săptămîni, ca urmare a analizelor medicale care i s-au făcut în calitate de donator de sânge, Andi a fost diagnosticat cu cancer de colon. Luni, 3 iunie, a fost operat la un spital privat din București, însă tratamentul pe care îl va urma, în următorul an, la Viena costă 75.000 de euro, o sumă prea mare pentru a putea fi susținută doar de familia tânărului.

În urma unei campanii umaniatre de strângere de fonduri, inițiate de Gianina Fiordan, o româncă stabilită în Franța, implicată și ea în protestele #Rezist, sute de persoane s-au alăturat acestui demers. Suma nu este încă acoperită, astfel că Newsweek România îi roagă pe toți cititorii care pot contribui cu orice sumă pentru a-l ajuta pe Andi să se însănătoșească să doneze fie prin campania de pe Facebook, fie direct în conturile deschise pe numele lui Andi Cârlan. Vă mulțumim!    

Donații prin campania umanitară inițiată pe Facebook: 

https://www.facebook.com/donate/1033237163553140/2213197695414393/

Donații se pot face și doiirect în conturile în lei și euro deschise pe numele lui Andi Cârlan. 

Alexandru Adrian Cârlan
IBAN: RO79INGB0000999903009496
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: RON

IBAN: RO45INGB0000999903020972
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: EUR

Mesaje de susținere

Vă prezentăm câteva dintre mesajele postate pe Facebook de mai multe persoane care s-au implicat deja în strângerea de fonduri pentru Andi Cârlan:    

Marian Godină, polițist: „Pe Andi Cârlan îl cunosc personal și eram obișnuit să mă gândesc la el ca la omul care întotdeauna ajută. Probabil că mulți dintre voi îl cunoașteți. A fost un șoc pentru mine să dau ieri peste campania asta, in care el este cel care acum are nevoie de ajutor. Mi-a trecut repede șocul pentru că oamenii șocați nu pot face nimic. Cum ar fi să strângem suma asta rapid? P.S. Andi este unul dintre cei care donau constant la astfel de campanii, dona sânge și răspundea cam la orice strigăt de ajutor.”

Sabin Orcan, director Newsweek România: „Am donat și noi pentru Andi Cârlan. Este un tânăr pe care nu-l cunosc personal. Dar despre care știu că a făcut, dezinteresat, atât de mult bine ca membru al grupului civic #Rezistenta. Acum, este bolnav de cancer și are nevoie de ajutorul nostru. Îi rog pe toți prietenii mei de FB, înstăriți, influenți și generoși cum îi știu, să doneze cât îi lasă inima. Oricât de puțin pentru voi înseamnă enorm pentru el și pentru familia lui!”

Andrei Caramitru, om de afaceri: ”Va rog sa îl ajutam. Este unul din oamenii minunati din Rezist - care trece printr-o mare încercare. Noi între noi trebuie sa ne ajutam. Va mulțumesc!”

Elena Calistru, președintele organizației Funky Citizens: „Andi Cârlan este printre cei mai minunați oameni pe care îi cunosc. Este dintre cei care au lăsat multe deoparte odată cu OUG13. Ca să facă tot ce poate ca țara asta să se facă bine. E momentul să dăm înapoi și să îl ajutăm să se facă bine.”

 

Totul a fost pe repede-înainte, fără planuri, fără pregătire”

Vineri, la câteva ore după ce campania de strîngere de fonduri de pe Facebook a fost demarată, Andi Cârlan a scris cîteva cuvinte impresionante despre felul în care s-au mobilizat românii ca să-l ajute. „Este absolut imposibil de descris în cuvinte ce simt în momentele astea.

Astăzi nu am avut puterea să intru pe Facebook, iar acum am intrat doar ca să vă mulțumesc din suflet pentru tot! Fizic mă simt bine. Operația a decurs excelent, iar medicii sunt optimiști în privința evoluției mele. Mai am de tras, urmează chimioterapia, dar sunt pe mâini bune și am fost ajutat și ghidat prin haosul ăsta de câțiva oameni extraordinari cărora nu le voi putea mulțumi vreodată pe deplin.

Psihic sunt ok și mai am și aici de lucrat. De la aflarea diagnosticului până acum au trecut două săptămâni, timp în care nu am înțeles mare parte din ce se întâmplă cu mine. Totul a fost pe repede-înainte, fără planuri, fără pregătire. 

Emoțional e mai greu dar voi fi ok. D-asta nu pot citi toate mesajele voastre încă și mi-e foarte greu să citesc mesaje de susținere și oferte de ajutor. Până acum era invers și nu mi-am imaginat niciodată că ar putea fi și altfel, deși donarea de sânge mi-a salvat viața și m-a ajutat să aflu la timp de boala asta. Încercați să ajutați cât de mult puteți, făceți-vă analizele la timp și donați sânge! Salvați vieți făcând asta, poate chiar pe a voastră!”

CITIȚI ȘI: Demonizații lui Dragnea - #Rezistența în vremea PSD

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te