Amenzi uriașe dacă îți speli mașina în fața blocului. Totuși există o excepție. Unde se întâmplă?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.07.2023 - 13:56
Sursa foto: Profimedia Images

Spălarea mașinilor la domiciliu poate fi o practică obișnuită pentru mulți proprietari de vehicule, însă această activitate nu este întotdeauna permisă și, în anumite situații, este chiar interzisă prin lege și se poate lăsa cu amenzi uriașe celor care nu se conformă legii.

SHARE

Pentru a evita sancțiunile, deținătorii de mașini trebuie să fie conștienți de regulile referitoare la spălarea vehiculelor pe proprietatea lor.

Amenzi uriașe dacă îți speli mașina în fața blocului

Vara, problema prafului din Sahara ajunge și în Germania, iar condițiile de conducere pe autostradă și vremea uscată fac ca spălarea mașinii să fie o necesitate frecventă. Mulți oameni aleg să-și spele mașinile la domiciliu, folosind o găleată cu apă, un burete, agent de curățare și, uneori, un furtun de grădină, obținând astfel un aspect strălucitor pentru vehicul.

Cu toate acestea, Clubul Automobilistic German – „ADAC”, a atras atenția că spălarea privată a mașinilor pe proprietatea proprie nu este permisă întrucât intervine „contaminarea apelor subterane”. Acest risc este mai ridicat atunci când mașina este spălată direct pe un gazon, pietriș sau pe dalele aleii, unde apa folosită în procesul de spălare poate ajunge în sol și apoi în apele subterane.

Citește și: Ce să nu lași niciodată în mașină pe timpul caniculei. Extrem de utile în multe situații, acum ucid

Totuși, există câteva excepții de la această regulă. Spălarea mașinii la domiciliu poate fi permisă doar dacă spălătoriile auto sunt prea aglomerate și nu se pot găsi alte opțiuni. De asemenea, municipalitățile germane pot face o excepție și permite spălarea auto la domiciliu dacă este garantată scurgerea apei de spălare în sistemul municipal de canalizare.

Înainte de a decide să spălați mașina acasă, proprietarii de mașini trebuie să verifice regulamentele locale și să se asigure că acest lucru este permis în zona lor.

Citește și: Premieră: 6 echipaje din România, la startul Rally di Roma Capitale, a 6-a etapă a ERC 2023

Neatenția poate avea consecințe costisitoare, deoarece amenzile pentru spălarea mașinii la domiciliu pot varia între 500 și 50.000 de euro. Problema principală nu este spălarea mașinii în sine, ci riscul de poluare a apelor subterane, care poate atrage sancțiuni drastice.

În plus, este important de menționat că spălarea mașinilor pe terenuri publice, cum ar fi străzile, este strict interzisă. Regulile de circulație stipulează că drumurile nu trebuie să fie murdare sau umede, pentru a evita îngreunarea traficului sau punerea în pericol a participanților la trafic. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te