Amenzi pe bandă rulantă la Dragonul Roșu. Ce nereguli au găsit inspectorii OPC

DE Alexandra Lupascu | 09.09.2024 - 17:38
Amenzi pe bandă rulantă la Dragonul Roșu. Ce nereguli au găsit inspectorii OPC Foto: FAcebook/ANPC
Amenzi pe bandă rulantă la Dragonul Roșu. Ce nereguli au găsit inspectorii OPC Foto: FAcebook/ANPC

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu peste un milion de lei operatori economici din Complexul Comercial Dragonul Roşu, printre cele mai frecvente nereguli fiind comercializeaza de produse nealimentare care puteau pune în pericol viaţa consumatorilor.

SHARE
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR)  Bucureşti-Ilfov au desfăşurat, luni, o amplă acţiune de control în Complexul Comercial Dragonul Roşu din Capitală, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare. 
 
Au fost controlaţi 107 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în acest complex, fiind vizate, în mod deosebit, standurile care comercializau rechizite  şi jucării.
Verificările sunt încă în desfpşurare, dar până în acest moment, comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au dat amenzi de peste 1 milion de lei, au oprit temporar de la comercializare 585.000 de produse cu deficienţe de etichetare.

Amenzi pe bandă rulantă la Dragonul Roșu. Ce nereguli au găsit inspectorii OPC

De asemenea, echipele de control au oprit definitiv de la comercializare peste 11.000 produse neconforme, în valoare de aproximativ 236.000 lei.
 
Totodată, au fost sigilate peste 6.700 de produse de către echipele CRPC Bucureşti-Ilfov şi de către reprezentanţii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE), care au participat la acţiunile de control, printre produsele sigilate existând unele susceptibile a fi contrafăcute (copii ale unor mărci celebre), vânzarea acestora reprezentând infracţiune.
”Am subliniat, în repetate rânduri, că achiziţionarea produselor trebuie să se facă doar din locuri autorizate, să se urmărească etichetarea şi elementele de identificare ale acestora, astfel încât să nu se comercializeze produse care să pună în pericol sănătatea sau viaţa consumatorilor şi recomand, în mod special părinţilor, să nu neglijeze aceste aspecte”, a declarat preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Sebastian Hotca.
Cele mai frecvente abateri de la legislaţia în vigoare au fost: comercializarea unor produse nealimentare care puteau pune în pericol viaţa şi siguranţa consumatorilor, inclusiv jucării care imită produsele alimentare; comercializarea unor produse nealimentare fără a avea menţionate pe etichetă: datele de identificare ale importatorului, informaţiile şi instrucţiunile traduse în limba română, lipsa elementelor de identificare ale produsului, lipsa marcajului CE. 
Alte nereguli au fost comercializarea unor produse nealimentare susceptibile a fi contrafăcute şi  lipsa autorizaţiilor necesare desfăşurării activităţii.
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te