Amenzi de 6,5 milioane de lei, date de pompieri pentru nereguli grave privind siguranța la incendii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.12.2023 - 10:49
Pompierii sting incendii Foto: ISU Bucuresti-Ilfov - rol ilustrativ

Pompierii au dat amenzi de peste 6,5 milioane de lei și 6.200 de avertismente pentru deficiențe grave descoperite în urma controalelor la târguri de Crăciun, magazine, biserici, mănăstiri, pensiuni și hoteluri.

SHARE

Peste 6,5 milioane de lei și 6.200 de avertismente au fost aplicate de pompieri, în luna decembrie, pentru deficiențe grave descoperite în urma controalelor la târguri de Crăciun, magazine, biserici, mănăstiri, pensiuni și hoteluri.

Amenzi de 6,5 milioane de lei, date de pompieri pentru nereguli grave privind siguranța la incendii

De sărbători, pompierii vor fi în apropierea locurilor unde vor fi mulți oameni. Potrivit unei informări a MAI, o atenție deosebită va fi acordată lăcașurilor de cult unde se vor organiza slujbe religioase cu prilejul Crăciunului, mai ales cele unde se așteaptă un număr mare de persoane.  

Chiar dacă au fost făcute mii de controale, la nivel național, numai în luna decembrie, tot există risc de incendii.

”Pentru prevenirea evenimentelor care pot pune în pericol viața sau bunurile cetățenilor, de la începutul lunii,  pompierii au desfășurat 2.120 de controale pe linia apărării împotriva incendiilor, cu prioritate la obiectivele la care se înregistrează aflux mare de persoane în astfel de perioade: unități de turism și agrement, târguri tematice specifice sezonului rece, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești.

Citește și: Tragedie de Crăciun: un pacient internat la Socola a murit într-un incendiu

Pompierii au oferit sprijin pentru rezolvarea pe loc a anumitor deficiențe, dar pentru nereguli grave, au aplicat amenzi în cuantum de peste 6,5 milioane de lei și aproximativ 6.200 de avertismente”, a transmis MAI.

Pe parcursul minivacanței, vor fi de serviciu, în fiecare zi 5.000 de pompieri pentru gestionarea oricăror situații de urgență.

Măsuri suplimentare la munte și la granițe

De asemenea, aproximativ 200 de jandarmi montani vor fi pregătiți zilnic să ofere ajutor turiștilor care  s-ar putea afla în dificultate pe munte.

”Pentru a nu se pune în pericol, recomandăm  turiștilor să folosească echipament adecvat, să nu se aventureze pe trasee închise și să renunțe la excursii atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile sau există risc de avalanșă.

Pentru că de Crăciun mulți români care lucrează în străinătate se întorc în țară, iar alții aleg să petreacă Sărbătorile peste hotare, conducerea MAI a cerut să fie luate măsuri suplimentare în această perioadă pentru asigurarea unui trafic fluent la granițe, dar și a unui control eficient și profesionist în punctele de trecere.

Citește și: VIDEO Camionul american "Coca-Cola", "vestitorul" sărbătorilor de iarnă a luat foc în București

Recomandăm cetățenilor să consulte aplicația online de pe site-ul Poliției de Frontieră pentru a afla timpul mediu de așteptare din punctele rutiere de trecere a graniței. Astfel își pot configura traseul în funcție de punctul mai puțin aglomerat”, a mai transmis Ministerul Afacerilor Interne. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te