Alina Albu, propusă la șefia DIICOT, va susține un nou interviu: A primit aviz negativ de la CSM

DE Alin Crișan | 27.03.2023 - 18:21
Ministrul Justiției și Alina Albu - Foto: Colaj Gândul

Alina Albu, propusă la șefia DIICOT, va susține un nou interviu, după ce a primit aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va organiza pe 4 aprilie un nou interviu cu Alina Albu, propunerea lui la şefia DIICOT, după ce aceasta a primit aviz negativ la Consiliul Superior al Magistraturii.

Alina Albu, propusă la șefia DIICOT, va susține un nou interviu

"În temeiul şi în condiţiile art. 148 din Legea nr. 303/2022 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, având în vedere avizul emis prin Hotărârea nr. 192 din data de 16.03.2023 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei organizează un nou interviu cu procurorul Albu Alina pentru propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Interviul va avea loc la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5, la data de 4 aprilie 2023, ora 10,00", a anunţat luni Ministerul Justiţiei.

Interviul va avea loc în faţa unei comisii conduse de Cătălin Predoiu, iar în cadrul acestuia vor fi avute în vedere şi aspectele reţinute în avizul negativ dat de CSM.

Pe 16 martie, Alina Albu a primit aviz negativ din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Cum avizul CSM este unul consultativ, Predoiu a ales să îşi menţină propunerea în privinţa Alinei Albu.

În urma interviului, ministrul Justiţiei poate continua procedura prin transmiterea către preşedintele României a propunerii de numire în funcţia de conducere, însoţită de toate documentele relevante, sau poate retrage propunerea, urmând a declanşa o nouă procedură de selecţie în maximum 60 de zile.

Celelalte două propuneri ale lui Predoiu (Alex-Florin Florenţa - procuror general şi Marius Ionuţ Voineag - procuror şef al DNA) au primit aviz pozitiv la CSM, urmând ca decizia finală să fie luată de preşedintele Klaus Iohannis.

Alina Albu a fost propusă de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT la data de 1 martie, ea reuşind să câştige concursul de la MJ în faţa altor două candidate - Ioana Bogdana Albani şi Oana-Daniela Pâţu, ultima fiind în prezent la conducerea DIICOT ca procuror-şef adjunct.

Alina Albu activează în cadrul DIICOT, fiind la un moment dat procuror-şef al Serviciului de combatere a criminalităţii organizate. Printre dosarele instrumentate se află şi cel privind crima de la Caracal, ea fiind cea care a amendat-o pe Monica Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani ucisă de Gheorghe Dincă.

De altfel, în timpul interviului de la CSM, ea a fost întrebată dacă are vreun regret în legătură cu amendarea mamei Luizei, după ce femeia a refuzat să i se preleveze probe biologice în vederea efectuării unei expertize ADN în SUA.

"Dacă mă întrebaţi de remuşcări, în cariera mea nu am avut momente în care să am remuşcări pentru că aş fi creat vreun disconfort cuiva. Am încercat în fel şi chip ca acea probă să poată fi administrată. Am început cu cele mai soft şi cele mai bune metode de a colabora şi interacţiona cu persoanele respective. Nu am avut niciodată intenţia de a face rău, ci din contră, să iasă adevărul la lumină", a explicat atunci Alina Albu, potrivit Agerpres.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te