Alexia, la un an de la tragicul accident care i-a schimbat viața. A renăscut precum o pasăre Phoenix

DE Octavia Constantinescu | 22.12.2023 - 17:25
Alexia, la un an de la tragicul accident care i-a schimbat viața. A renăscut precum o pasăre Phoenix - Foto: Alexia - arhiva personala

Alexia, la un an de la tragicul accident care i-a schimbat viața. A renăscut precum o pasăre Phoenix. Iată cum arată acum și cum a trecut peste perioada dificilă.

SHARE

Alexia, la un an de la tragicul accident care i-a schimbat viața. A renăscut precum o pasăre Phoenix. Iată cum arată acum și cum a trecut peste perioada dificilă.

Alexia, un an de la tragedie 

A plecat cu gândul că va dansa alături de colegii din ansamblu pe scenă unui concurs din Ialomița, dar s-a trezit pe patul de spital. Totul după ce, autocarul în care se află, s-a răsturnat într-o curbă la Pașcani, iar Alexia a fost grav rănită.

Acum, la un an distanță de la nefericitul eveniment în care tânara a fost la un pas să își piardă mâinile, viață Alexiei a intrat pe un făgaș normal. Și-a recuperat mobilitatea în proporție de 70%, cântă, dansează și își trăiește viața din plin.

„Eu cumva știam în subconștientul meu ce s-a întâmplat. M-am trezit când stăteam în patul de spital, mă uităm pur și simplu la perete dar știam practic ce s-a întâmplat, dar nici nu eram sigură de ce sunt în spital.

Țin minte doar că a venit o asistentă și vorbea cu mama și îi spunea cumva ce s-a întâmplat și vorbeau în șoaptă că să nu aud eu. Și le-a povestit și atunci mi-am amintit că eram într-un autocar și asta îmi amintesc.” 

Citește și: Familia Alexiei, tânăra cu brațele replantate: „Nu mai avem bani, am vândut tot”

Alexia și-a făcut deja planuri de viitor. Își dorește să dea la Conservator și să continue cu dansul si muzica. 

„Mi-au uitat mâna în cealaltă ambulanță”

„Am lansat acum cea mai recentă piesă la un an de la accident. Practic este vorba despre povestea mea și despre anul meu în care vreau să motivez persoanele care trec prin traume de genul să aibă mereu capul sus și să nu se lase niciodată. Adică mereu să aibă speranța aia și să gândească pozitiv.

Alături îi stă mereu Eric, fratele ei mai mare care a salvat-o din autocarul răsturnat.

„Suntem foarte apropiați. Eram și înainte, poate că accidentul acesta ne-a legat mai mult. Chiar dacă el este cu afecțiunea, să vină să mă îmbrățișeze și așa, eu sunt mai căpoasă așa să zic, dar da el m-a salvat și să știți că el este genul care este atent zi de zi.

Uită foarte multe chestii, dar când a trebuit să fie atent chiar a fost și sunt și acum bucuroasă de curajul lui. El m-a salvat, mi-a luat mânuța de jos, m-a dus la ambulanță.

Chiar când m-am dus la ambulanță, trebuiau să mă schimbe în altă, și au uitat mâna în cealaltă ambulanță, iar el s-a dus, a luat-o și a pus-o în ambulanța care m-a dus la spital.” ne-a povestit Alexia. 

Citește și: VIDEO Imagini emoționante. La două luni după ce i-au fost replantate brațele, Alexia a putut dansa

Eric Tudose:

„A fost o experiență, una negativă și una pozitivă pentru că, una negativă este că și-a pierdut mânuțele, și am salvat-o și una pozitivă pentru că am învățat foarte multe chestii, m-am maturizat foarte mult psihic, emoțional, acuma sunt mult mai bine, față de anul trecut, la fel și Alexia și familia noastră.” a povestit fratele Alexiei. 

Relația specială cu doctorul care i-a salvat viața

Relația cu doctorul Sidonia Susanu a rămas specială. Alexia o consideră a două mamă.

„Este o relație foarte deosebită pentru că o simt foarte aproape. Chiar dacă ne cunoaștem de puțin timp și nu într-un mediu foarte plăcut, am și mai spus. Îmi este că o a două mamă, am foarte multă încredere când sunt cu ea și mă simt protejată.” 

La un an de la accident, ea împreună cu colegii au decis să meargă să o colinde pe cea care i-a devenit înger păzitor.

Sidonia Susanu - Medic Primar Chirurgie Plastică

„Ce pot să va spun este că ne bucurăm să îi vedem zâmbind, fericiți. Chiar dacă nu și-au terminat programul de recuperare, chiar dacă încă nu sunt compleți funcționali, totuși sunt optimiști, bucuroși, încărcați de o lumina specifică vartsei lor. Un optimism extraordinar pe care au venti să îl împărtășească cu noi.”

Alexia rămâne un exemplu demn de urmat, de bunătate și speranța că totul va fi bine, chiar și atunci când lucrurile merg rău.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te