Agenția de turism pentru interlopi oferea pachete de călătorie cu teste PCR false, incluse

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.04.2021 - 15:20
O agenție de turism din București oferea, la pachet, și teste PCR false Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Foto: nappy / Pexels.com

Afacerea cu teste PCR false incluse în pachete de călătorie, începută din ianuarie, a fost oprită brusc, în urma perchezițiilor făcute de polițiștii din Capitală la sediul agenției de turism.

SHARE

„Din datele și probele administrate în cauză de polițiști a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 - până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării”, a explicat Direcția Generală a Poliției Municipiului București.

Citește și: EXCLUSIV Afaceri dubioase în starea de urgență la Transporturi. Aparate PCR care nu merg nici acum

Pachetele pachete de călătorie cu teste PCR false, incluse, erau pentru interlopi

Administratorul firmei, o femeie de 33 de ani, a falsificat 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, în numele unei societăți medicale.

Cei care cumpăraseră pachetele complete, pentru a merge în străinătate fără să mai stea în carantină ar fi fost niște interlopi care mergeau afară pentru activități ilegale. 

Firma de turism susține că prețul buletinelor de analize era inclus în pachetul de servicii oferite, „fără a individualiza”.

Reprezentantul clinicii căreia îi erau atribuite testele susține că nu are nicio legătură cu agenția de turism din București care i-ar fi folosit datele.

Practic, cei de la firma de turism luaseră un certificat de testare autentic pe care îl modificau pe calculator, introducând numele clienților.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor și efectuează verificări pentru a stabili întreaga activitate infracțională în cauză.

Patronii cinstiți, revoltați

"Înţelegem lupta pentru supravieţuire a firmelor, însă ea trebuie făcută mereu prin mijloace legale. Chiar dacă vorbeam de o agenţie membră a ANAT - nu este cazul în situaţia actuală - sancţionam drastic şi public o asemenea infracţiune.

Mai ales că noi încercăm din răsputeri, pentru membrii ANAT în particular, pentru agenţiile de turism în general, dar şi pentru industria turismului, să luptăm pentru adoptarea de măsuri care să sprijine acest domeniu, atât de afectat.

Ne întristează asemenea situaţii şi sunt convins că toată breasla turismului va condamna asemenea acţiuni", a declarat Dumitru Luca, președintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te