Adevărul: Fiscul a recuperat doar 11.000 de euro de la Dan Voiculescu de la începutul anului

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.07.2019 - 15:36

În ultimii doi ani, sub guvernarea PSD-ALDE, Fiscul a reuşit performanţa de a recupera circa 400.000 de euro de la inculpaţii din dosarul ICA, printre care şi Dan Voiculescu, în contul prejudiciului de 60 de milioane de euro.

SHARE

De la începutul acestui an, suma recuperată este puţin peste 10.000 de euro, scrie Adevărul.

Astfel, dacă în iulie 2017, prejudiciul recuperat era de 39.130.106 lei, doi ani mai târziu, în mai 2019, au fost recuperaţi 41.043.108 lei, adică circa 8,7 milioane de euro.

„Acest caz arată că statul român îşi împarte cetăţenii în două categorii, cei care sunt egali în faţa legii şi cei care sunt deasupra ei.

Dan Voiculescu face invariabil parte din a doua categorie. Modul în care este tratat dosarul de recuperare a acestui prejudiciu este scandalos.

În contextul în care vorbim de o hotărâre judecătorească definitivă, este edificator cum instituţiile statului decid să nu aplice legea pentru cei care fac parte din apanajul actualei puteri”, este de părere Ioan Stanomir, profesor de drept constituţional la Universitatea Bucureşti.

Senatorul USR, Edward Dirca, preşedinte al Comisiei pentru Constituţionalitate şi membru al Comisiei Juridice a criticat recent incapacitatea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) de a valorifica bunurile confiscate, în contextul în care recent ANAF a renunţat la preluarea gratuită a fostelor clădiri Grifco, ce i-au aparţinut lui Dan Voiculescu, potrivit Adevărul.

„Incapacitatea instituţiilor statului de recuperare şi valorificare a prejudiciului şi bunurilor recuperate în acest dosar este cel puţin suspectă.

Cine ştie, poate se iveşte o cale extraordinară de atac prin care acest dosar se poate rejudeca, lucru care nu este imposibil de imaginat ţinând cont de recentele decizii ale Curţii Constituţionale.

Vorbim de o aşteptare suspectă. În loc să fie valorificate, toate aceste bunuri se degradează şi statul pierde bani prin costurile cu paza şi întreţinerea acestora”, a declarat senatorul.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.