Acuzație: Tifon uitat în corpul unei fetițe de 11 ani din Sinaia, după operația de apendicită

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.01.2019 - 18:09
FOTO: Inquam Photos - Cornel Putan

O fetiță de 11 ani din Sinaia, internată în spital cu o infecție, a eliminat o bucată de tifon când a urinat. Mama copilei îi acuză pe doctorii de la Spitalul Sinaia că au uitat tifonul în corpul fetei, când au operat-o de apendicită, anul trecut, relatează Mediafax.

SHARE

Copila a ajuns la spital în 19 ianuarie, acuzând dureri foarte mari. Medicii de la spitalul din Sinaia i-au spus mamei sale că are o infecție și au sfătuit-o să plece la Brașov pentru tratament. 

La Brașov, a eliminat o bucată de tifon, iar o a doua bucată de tifon i-a fost extrasă de medici din corp. 

 „Am fost la spital, i s-a pus perfuzie, nu şi-a mai făcut efectul. Mi s-a spus că are infecţie foarte puternică. Am plecat la Pediatrie Sinaia. Aici, medicul de gardă a confruntat analizele şi mi-a zis că are o infecţie foarte mare şi părerea lui este să plecăm mai departe. Am plecat la Braşov. Am ajuns la Braşov la primire urgenţe. Avea senzaţii dese să urineze. Era albă ca varul, tremura, transpira şi nu mai putea de durere”, a declarat mama fetiţei, Maria Marcu, pentru Mediafax. 

Mama spune că tifonul a fost uitat la operaţia de apendicită pe care copila a suferit-o anul trecut. „Suntem terminaţi. Este un caz aparte de tot în România. A ieşit prin uretră tifonul. Medicii de la Braşov au confirmat că este un tifon uitat la operaţie, ea a fost operată la Spitalul Sinaia de apendicită, anul trecut. Este practic al doilea caz în România, medicilor nu le-a venit să creadă. La început mi s-a spus că este ceva introdus. Nu credea nimeni că s-a putut întâmpla ce s-a întâmplat. A fost noroc că tifonul a fost foarte steril, astfel nu s-a întâmplat nenorocirea. Au confirmat doctorii că este uitat tifonul de la operaţia de apendicită. Corpul nu produce tifon, altă operaţie nu a avut, de introdus nu se putea introduce. Sunt clipe de coşmar pentru un copil de 11 ani. Mi-e teamă, dar am încredere în Dumnezeu şi în doctori. Copilul meu luptă şi o iubeşte Dumnezeu. Va fi bine”, a mai spus mama fetei. 

Newsweek România a solicitat un punct de vedere și Spitalului Sinaia. 

În curs de actualizare 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.