VIDEO 20 de oameni uciși de o limuzină fără frâne la o petrecere de 30 de ani. Managerul, condamnat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 19.05.2023 - 20:59
Limuzina care a ucis 20 de persoane a rămas fără frâne Foto: National Transportation Safety Board (NTSB)
Rudele victimelor accidentului din Schoharie, SUA, au fost șocate de neglijența managerului firmei de limuzine Foto: Profimediaimages

Managerul unui serviciu de limuzine a condamnat pentru ucidere din culpă după ce una dintre mașinile sale, rămasă fără frâne, a ucis 20 de persoane la ziua unei femei care împlinea 30 de ani.

SHARE

Nauman Hussain conducea Prestige Limousine atunci când o mașină a firmei, plină cu petrecăreți care participau la aniversarea a 30 de ani a unei femei, a ieșit de pe șosea după ce frânele vehiculului au cedat.

În accidentul a avul loc în nordul statului New York ,în 2018, și-au pierdut viața 20 de oameni, fiind cel mai ucigător eveniment rutier din SUA în ultimii ani. 

Moartea celor 20 de tineri a stârnit mari proteste ale comunității locale. Aplauzele au răsunat în sala de judecată atunci când s-a anunțat condamnarea managerului Nauman Hussain la 15 ani de închisoare.

 

20 de oameni uciși de o limuzină fără frâne la o petrecere de 30 de ani

Procurorii au declarat că Hussain a eșuat în mod intenționat să efectueze inspecțiile de rutină impuse de stat, necesare limuzinei care avea la bază modelul Ford Excursion 2001, și că verificările ar fi dezvăluit defecte la frâne și ar fi prevenit accidentul, relatează CBS News.

 

Limuzina a lovit o mașină parcată și mai mulți copaci înainte de a se opri într-un curs de apă în Schoharie, un sat la vest de Albany. Șaptesprezece pasageri, șoferul și doi trecători au fost uciși.

Citește și: Documentul de la RAR obligatoriu la vânzarea mașinii. Cumpărătorul va ști dacă ai făcut accident

Avocatul lui Hussain, Lee Kindlon, a declarat că clientul său a fost indus în eroare de un service de reparații. Însă reprezenatanții acelui service nu au fost acuzați penal și au negat că ar fi fost de vină.

Jurații au ajuns la verdict în a doua zi de deliberări. Condamnarea a marcat un punct de cotitură al unui carusel emoțional pentru familiile victimelor.

După întârzierile legate de pandemie în cazul penal, rudele au fost exasperate de anunțul din 2021 al unui acord de recunoaștere a vinovăției care l-ar fi scutit pe Hussain de închisoare.

Însă, în toamna anului trecut, un judecător a respins înțelegerea și procesul a început.

În timpul procesului, jurații au audiat martori, inclusiv un fost manager al atelierului de reparații, persoane care au văzut accidentul.

Un inspector al Departamentului de Stat pentru Transporturi a semnalat mai multe încălcări ale legii în privința limuzinei de tip SUV, cu mult înainte de accident. Apărarea nu a chemat niciun martor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te