A murit artistul Florin Apostol. Legătura strânsă pe care a avut-o cu Mădălina Manole

DE Octavia Constantinescu | 08.12.2023 - 19:39
A murit artistul Florin Apostol. Legătura pe care a avut-o cu Mădălina Manole - Foto: Spynews / imagine cu caracter ilustrativ

A murit artistul Florin Apostol. Legătura strânsă pe care a avut-o cu Mădălina Manole. Cum a debutat și din ce cauză a murit la doar 58 de ani.

SHARE

A murit artistul Florin Apostol. Legătura strânsă pe care a avut-o cu Mădălina Manole. Cum a debutat și din ce cauză a murit la doar 58 de ani. 

A murit artistul Florin Apostol

Cântărețul Florin Apostol a murit la doar 58 de ani, după ce ultimii ani din viață s-a confruntat cu mari probleme de sănătate.

În 1988, artistul care a susținut mai multe concerte cu regretata Mădălina Manole, câștiga Festivalul Mamaia cu piesa „Ce frumoasă e marea”, compusă de Aurel Manolache. 

În 2019, Florin Apostol și-a pierdut totul într-un incendiu care i-a cuprins casa. Foștii săi colegi de generație i-au sărit în ajutor și au încercat să strângă bani pentru el. 

Citește și: 92 de ani de la nașterea lui Octavian Cotescu. Iubirea pentru Valeria Seciu și o moarte ciudată

Elev al lui George Natsis la Școala Populară de Artă, după apariția sa la Festivalul de la Mamaia, a devenit cunoscut în întreaga țară.

"Festivalul de la Mamaia a reprezentat pentru mine un moment de cotitură în viaţă, era un lucru dorit de mulţi, dar aleşii erau puţini…

Înainte de Festivalul de la Mamaia nu participasem la niciun alt festival, dar aveam în spate, orele de muncă/studiu alături de doi oameni excepţionali care mi-au îndrumat paşii", declara artistul într-un interviu mai vechi.

Acesta a fost solist la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești, alături de mari nume ale muzicii ușoare, precum Ileana Șipioteanu și Daniel Iordăchioaie.

În ultimii ani, Florin Apostol a îndeplinit și rolul de manager la UNART (Uniunea Națională a Artiștilor din România). De altfel, faimosul cântăreț a avut încercări mai puțin reușite de a se lansa ca organizator de evenimente muzicale cu artiști internaționali.

Legătura avută cu Mădălina Manole 

Florin Apostol a colaborat cu Mădălina Manole și a susținut numeroase concerte, însă celebrul cântăreț s-a retras din activitatea concertistică în ultimii doi ani din cauza unor grave probleme de sănătate.

Citește și: Cotescu: Bolnav, refuză să anuleze spectacolul: „Nu putem trimite publicul acasă”. Moare în 3 zile

Florin Apostol, primul partener de scenă al Mădălinei Manole, a scris în ziua în care s-au împlinit şapte ani de la moartea regretatei cântăreţe un mesaj în memoria ei.

Gândurile sale au fost însoţite de o înregistrare în care apar imagini cu "fata cu părul de foc" de la începutul carierei sale. Unii dintre cei care au văzut clipul sunt de părere că nu ar fi recunoscut-o repede.

"7 ani de la plecarea Mădălinei Manole. Astăzi, ar fi împlinit 50 de ani. Dumnezeu să o odihnească în pace!", a scris cântăreţul Florin Apostol.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te