Și-a vânat prin Europa ginerele, care se cuplase cu cumnata cu 17 ani mai mică, și l-a ucis la Paris

DE Adrian Costin | Actualizat: 26.01.2023 - 15:11
Antal Balogh și-a înjunghiat mortal fostul ginere pe o stradă din Paris Foto: monitoruldesalaj.ro

Originar din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, Antal Balogh și-a înjunghiat mortal fostul ginere pe o stradă din Paris, în arondismentul 10. Victima se despărțise de fata cea mare a agresorului, cu care avea trei copii, și începuse o relație cu sora mai mică a fostei sale soții.

SHARE

Bărbatul spune că a încercat să își salveze fiica cea mică dintr-o relație periculoasă cu cel care îi fusese cumnat.

Procesul a început marți, la Tribunalul pentru crime din Paris. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Originar din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, Antal Balogh și-a înjunghiat mortal fostul ginere pe o stradă din Paris, în arondismentul 10. Se întâmpla pe 24 iunie 2020. Victima se despărțise de fata cea mare a agresorului, cu care avea trei copii, din pricina unor scandaluri conjugale. Bărbatul ar fi început apoi o relație cu sora mai mică a fostei sale soții, care l-a urmat la Paris. Tatăl a încercat să își convingă mezina să îl abandoneze pe fostul ei cumnat, devenit iubit, care începuse să consume droguri.

Citește și:  Interlopul Beinur către Gigi Becali: Eu cu 11 luni de pușcărie, el cu 4 ani. Acum mă numește "cuiva"

Criminalul, apărat de un de un avocat de origine română din Baroul din Paris

Christian Duță, avocat în Baroul Paris: „A corupt-o pe fata cea mică, care avea 18 ani la început, aproape minoră, când a început corupția asta. Tatăl era disperat, a reușit să o găsească la Paris, fără niciun ajutor, și la momentul regăsirii, uitați ce s-a întâmplat. O lovitură nefericită cu un cuțit la carotidă.”

„Mi-a fost teamă că o va ucide și mi-am spus că mi-ar părea rău dacă nu mă duc. Mi-am spus că pot să-l rănesc în picior și să-mi iau fiica. Nu-mi amintesc cum l-am înjunghiat", a declarat Antal Balogh, în documentele de la dosar.

Citește și: Jumătate din Poliția Oradea, audiată în dosarul beizadelei Micula: L-au ajutat să se dea polițist

Familia celui ucis spune că a aflat târziu detaliile crimei, inclusiv că agresorul purta mască, dar și că cei doi - victima și fiica cea mică a agresorului - se aflau la masă pe terasa unei cantine sociale. După atac, tânăra și tatăl ei au venit în țară, și de acolo au plecat în Marea Britanie.

Fratele bărbatului ucis: „Fratele meu nu a luat-o cu forța pe cumnata lui. Ea s-a dus de bună voie la el. Taică-său a mai fost în Belgia după ea, nu a vrut să meargă cu taică-său. A mai căutat-o în Franța. A vrut să rămână cu fratele meu. Nu pot să îmi explic, că el era un vagabond, să zic așa. Nu a ținut-o cu forța lângă el, nu a lovit-o, nu a bruscat-o.”

Ce spun membrii familiei

Polițiștii și procurorii francezi au reconstituit întâmplarea în cele mai mici detalii, dar au stat de vorbă și cu martorii și membrii familiei. Au ajuns la convingerea că au de-a face cu o crimă pasională.

Ordonanța de inculpare a lui Antal Balogh: „Se pare că Antal Balogh a mers, într-adevăr, la Paris, cu scopul de a-și scoate fiica de sub influența lui Romeo."

Fosta soacră a victimei le-a trimis o scrisoare anchetatorilor de la Paris în care mărturiseşte că:

„îl respect și apreciez și astăzi, pentru că a fost și este un tată, partener, iubit, soț extraordinar, pe care îl iubesc și îl respect, pentru că tot ceea ce a făcut, a făcut-o pentru binele familiei noastre" (Sursa Declarația Ecaterinei Ciorba, soția lui Antal Balogh)

Soarta bărbatului din Șimleul Silvaniei va fi decisă de un complet de judecată format din trei magistrați, dar și de verdictul pe care urmează să îl dea cei nouă jurați trași la sorți din rândul parizienilor. Dacă va fi găsit vinovat, Antal Balogh riscă o pedeapsă de maximum 30 de ani. Poate ceva mai blândă dacă instanța va ține cont de circumstanțele tragediei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te