6.000 de pachete de țigări ascunse și nedeclarate, descoperite într-un microbuz, în vama Albița

DE Octavia Constantinescu | 20.07.2023 - 18:12
6.000 de pachete de țigări ascunse și nedeclarate, descoperite într-un microbuz, în vama Albița: Arhivă / imagine cu caracter ilustrativ

120.000 țigarete cu timbru de Republica Moldova, ascunse și nedeclarate la controlul vamal. Polițiștii le-au descoperit într-un microbuz care circula pe ruta Moldova – Norvegia.

SHARE

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Albița – Direcția Regională Vamală Iași, ca urmare a unui control comun împreună cu reprezentanții Serviciului Vamal al Republicii Moldova, au descoperit într-un microbuz care circula pe ruta Moldova – Norvegia, 120.000 țigarete cu timbru de Republica Moldova, ascunse și nedeclarate la controlul vamal. 

6000 de pachete de țigări descoperite la Albița

Valoarea estimată a țigaretelor reținute, este de aproximativ 150.000 lei.

În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citește și: Cine „Regina întunericului” care s-a ocupat de Ionela Prodan și Ion Dichiseanu după ce au murit

Pachete de țigări ascunse în cimitir 

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit, în urma unei acțiuni, 6.734 de pachete cu ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 68.000 de lei, ascunse într-un cimitir.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/tigari-de-contrabanda-ascunse-in-cimitir-politia-a-gasit-peste-6-700-de-pachete-printre-morminte-1841475

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit, în urma unei acțiuni, 6.734 de pachete cu ţigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 68.000 de lei, ascunse într-un cimitir.

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au organizat o acţiune, pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani.

Pe timpul acţiunii, în jurul orei 21.00, un echipaj a descoperit abandonate în cimitirul din marginea localităţii Păltiniş, mai multe colete voluminoase, ambalate în folie şi prevăzute cu chingi de transport.

Citește și: Marius Budăi, absolvent al ”Fabricii de diplome”, a fost ministru și în Guvernul Dăncilă

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 134.680 de ţigarete (6.734 de pachete), în valoare de 68.000 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te