VIDEO Cele mai periculoase animale de mici dimensiuni care te pot ucide. Cel mai mic are doar 2 cm

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 20.07.2023 - 14:23

Multe dintre cele mai toxice animale de pe Pământ sunt mici, provocând decese la oameni în diferite moduri - de la stopuri cardiace, la paralizie și, în cele din urmă, moarte.

SHARE

Multe dintre cele mai toxice animale de pe Pământ sunt mici, provocând decese la oameni în diferite moduri - de la stopuri cardiace, la paralizie și, în cele din urmă, moarte.


1.Golden Poison Dart - Broasca

Are o dimensiune de aproximativ doi centimetri și poate părea inofensiv, dar acest amfibian are suficiente toxine pentru a ucide 10 bărbați adulți.

Este printre cele mai mari dintre cele peste 100 de specii de broaște otrăvitoare cu cea mai mortală substanță. Când batrahotoxina pe care o secretă intră în contact cu un om, va interfera cu semnalele electrice din organism și va cauza aritmii, insuficiență cardiacă și deces.

2. Caracatiță cu inele albastre

Cu o lungime de aproximativ 5 centimetri, această creatură mortală are un venin de o mie de ori mai puternic decât cianura, potrivit unui studiu asupra caracatiței cu inele albastre (Hapalochlaena maculosa ) publicat în revista ScienceDirect.

Prin mușcătură poate provoca paralizie musculară și stop respirator, pierderea simțurilor, a abilităților motorii și a vederii, cu puține sau deloc posibile șanse de vindecare.

3. Scorpion roșu indian

Înțepătura scorpionului roșu indian este atât de fatală încât poate provoca o eventuală moarte dacă nu este tratată mai devreme. De asemenea, se ascund în aceleași locuri în care stau oamenii. Numai veninul lor poate provoca anomalii cardiovasculare și paralizie respiratorie.

4. Păianjen umblător brazilian

Păianjenul „ucigaș”, numit și păianjen înarmat sau banană are un venin neurotoxic și poate fi mortal pentru oameni, în special pentru copii, potrivit LiveScience. Mușcătura lor poate provoca vertij, hipotermie, tensiune arterială neregulată, convulsii, transpirație, șoc, potrivit Buzzfeed.

Citește și: Felix Velcu, zis Sefor, vărul lui Tzancă Uraganu, strivit pe autostradă. Fura dintr-un TIR

5. Meduză Irukandji

Cu dimensiunea unei unghii, s-ar putea să nu vezi atacul unei meduze Irukandji venind. Toxinele lor au omorât oameni în Australia, iar înțepătura lor poate provoca spasme musculare, hipertensiune arterială severă și insuficiență cardiacă. În general, atunci când este prins rapid, „micul moș” transparent nu vă va ucide, dar vă va provoca dureri severe.

6. Omida Lonomia

Omida Lonomia poate provoca hemoragie și cheaguri de sânge în vasele de sânge atunci când este atinsă. Ele se găsesc adesea în grupuri și se amestecă cu elemente din mediul înconjurător ceea ce le poate face greu de găsit. 

Citește și: Probleme, din cauza mașinilor electrice și caniculei: „Așa cade tensiunea când ai vecini cu Spring”

7. Deathstalker Scorpion

Cu o lungime de doar patru centimetri, scorpionul  are unul dintre cele mai toxice veninuri din mediul lor. Veninul lor poate provoca probleme cardiace și edem pulmonar la copii și adulți în vârstă, provocând dureri mari și moarte.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te