Dan Spătaru a împins-o la divorț pe cea mai iubită actriță a rușilor. Natalya refuză să mai iubească

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.01.2023 - 20:45
Dan Spătaru - Foto: Facebook, Studiourile Buftea

Dan Spătaru s-a iubit cu una din cele mai frumoase actrițe sovietice care i-a fost parteneră într-un muzical celebru. Este vorba de pelicula „Cântecele mării”.

SHARE

Anul 1970 avea să-i aducă întâlnirea cu iubirea vieții, Natalya Fateeva, o actriță alături de care a jucat într-un musical foarte în vogă la vremea respectivă,”Cântecele mării”, în regia lui Francisc Munteanu. Pe scurt, filmul prezintă povestea unui ansamblu muzical din România care trece prin mai multe încercări în dorința de a participa la Festivalul de Muzică de la Soci.

Sursa foto: AICI

Citește și: FOTOREPORTAJ Mamaia, fără turiști. Meniul, 25% redus și șezlongul gratuit nu îi aduce înapoi | Newsweek Romania

Producția și-a câștigat popularitatea în Uniunea Sovietică și datorită cântecelor compuse de Temistocle Popa, varianta rusească fiind creaţia lui Robert Rojdestvenski, şi interpretate de Dan Spătaru, care a făcut un duet cu actriţa Natalya Fateeva.

Citește șiVIDEO Interlopul oltean Rechinu și-a blocat extrădarea din Mexic chiar dacă l-a părăsit și avocatul | Newsweek Romania

Rusoaica a fost marea dragoste a lui Dan Spătaru, dar și actrița l-a iubit foarte mult. Atât de mult, încât a divorțat de soțul ei, Boris Yegorov, primul fizician-cosmonaut care a ieşit în spaţiu. Peste ani, artistul român le povestea prietenilor cum Boris a venit peste el cu pistolul, pentru a se răzbuna! Întâmplător sau nu acvtrița va divorța la scrut timp de soțul ei.
Detalii AICI

Subiectul filmului îl reprezintă peripețiile unui ansamblu

 
muzical studențesc din România care își dorește  participe la Festivalul de Muzică de la Soci (URSS). Gangsterul Ganea este pasionat de filmele muzicale, dar, într-o călătorie la Moscovafură dintr-un seif o valiză al cărei conținut nu este dezvăluit spectatorilor. El se întoarce în România, iar doi detectivi melomani sunt pe urmele lui și-l așteaptă în port. Tot acolo se află și membrii unui ansamblu muzical studențesc care îl așteaptă pe delegatul oficial al Festivalului de Muzică de la Soci, fără a ști cine este acesta. Unii cred  cei doi detectivi sunt reprezentanții trimiși -l întâmpine pe delegatul sovietic, iar alțîi ii confundă și ii închid într-o magazie pe adevărații reprezentanți.
 
Despre Dan Spătaru au circulat tot felul de anecdote, cele mai multe legate ”prietenia” strânsă a artistului cu paharul. După ce s-a lăsat de băut, la recomandarea medicilor, Dan Spătaru participa la chefuri, dar nu mai punea picătură de alcool în gură. ”Acum beau doar apă! Mai e mult până să se facă șprițul”, spunea cu umor artistul însuși. Colegii de breaslă vorbesc și acum în termeni laudativi despre regretatul Dan Spătaru.
 ”Era un domn, un om cu mult bun simț! Îi făcea plăcere să vină la petreceri, chiar dacă nu mai bea. Îmi amintesc că, atunci când cânta cu trupa și primeam bacșiș, el ne lăsa nouă banii, să-i împărțim fără el, spre deosebire de alți artiști, care îi luau doar ei!”, a declarat Arthur Mihai, liderul trupei System Band, care a cântat pe vremuri cu toți artiștii de valoare. Dan Spătaru a murit pe 8 septembrie 2004, în urma unui infarct. Peste zece mii de oameni s-au dus la înmormântarea lui.
 

Cine a fost Dan Spătaru

 
Artistul Dan Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939, în localitatea Aliman, judeţul Constanţa. A fost pasionat de muzică şi a început să cânte la Casa de cultură a studenţilor "Grigore Preoteasa" din Bucureşti.
Artistul Dan Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939, în localitatea Aliman, judeţul Constanţa. A fost pasionat de muzică şi a început să cânte la Casa de cultură a studenţilor "Grigore Preoteasa" din Bucureşti.

De-a lungul carierei, mulţi compozitori i-au încredinţat melodii - Temistocle Popa ("Măicuţă-ţi mulţumesc", "Trecea fanfara militară" etc.), Horia Moculescu ("Mai gândeşte-te"), Vasile Veselovschi ("Scara de mătase"), George Grigoriu ("Maria"), Ion Vasilescu ("Ţărăncuţă, ţărăncuţă"), Ion Cristinoiu ("Te-aşteaptă un om", "Nici o lacrimă"), Aurel Manolache ("Ale tale"). Marele succes al lui Dan Spătaru rămâne melodia "Drumurile noastre", din repertoriul internaţional.

A câştigat premii atât în ţară - Festivalul Mamaia (1966, 1969), cât şi în străinătate - Festivalul de la Sopot (Polonia), unde a reprezentat Casa de discuri Electrecord şi unde a înregistrat un record al evenimentului, consemnat în Cartea de onoare - a fost aplaudat de peste 7.000 de spectatori, timp de 20 de minute.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te