VIDEO Kassandra, fetița salvată de Iosif Rotariu, a depășit trauma. Bunica a ars-o cu acid sulfuric

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.10.2022 - 14:44

La patru ani bunica a bătut-o cu bestialitate, a ars-o cu țigara și i-a turnat acid sulfuric pe față. A fost salvată de fostul stelist Iosif Rotariu și soția sa, Dana. Astăzi, Kassandra este în clasa a XI-a și, după zeci de operații, duce o viață normală.

SHARE

Bunica Kassandrei nu voia să aibă grijă de nepoata ei, așa că a chinuit-o cât de mult a putut. A primit atunci o condamnare de opt ani, dar a fost închisă doar șase ani, fiind eliberată pentru bună purtare.

Soții Rotariu au adoptat-o și au făcut tot posibilul să o ajute să uite infernul prin care a trecut.

„Kassandra este bine acum. Este la școală, merge în fiecare zi, ultima sa medie generală a fost de 9,64. Sunt tare mândru de ea”, a declarat Iosif Rotariu, pentru Click.

Fata suferă de osteomielită, o boală care afectează sistemul osos, care se manifestă prin inflamația și distrugerea matricei osoase. În general, este cauzată de infecția cu anumite microorganisme patogene de natură bacteriană sau fungică. În cazul copiilor, boala atacă mai ales oasele lungi (ale membrelor superioare si inferioare), iar la adulți afectează mai des coloana vertebrală și șoldurile.

„Acum așteptăm luna noiembrie, pentru că trebuie să meargă la un control în Franța și să vedem ce spun medicii, dacă o să îi pună proteza definitivă la piciorul stâng sau nu. Totul în funcție de ce zic analizele. Asta pentru că piciorul trebuie să se oprească din creștere. Vedem la fața locului. Nici nu mai știu a câta operație este. Cred că a 50-a intervenție. Sincer, vreau să vă zic că am pierdut și numărul lor”, a povestit Rotariu. 

Citește și: Putin rămâne singur? Iranul nu recunoaște anexarea teritoriilor ucrainene: „Perturba cursul păcii”

Așa cum a spus și tatăl ei, se descurcă foarte bine la școală și are doar note mari. Când a fost întrebată care sunt materiile sale preferate, a răspuns fără ezitare.

„Îmi place foarte mult engleza, dar mai am de lucru. Când am fost în online, n-am mai lucrat atât de mult și nu mai îmi iese atât de bine. Îmi place engleza foarte mult și româna foarte mult.”, a explicat Kassandra.

Are în plan ca pe viitor să urmeze și o facultate, dar nu a ales-o încă și speră că, în timp, va putea să facă tot mai multă mișcare.

Citește și: EXCLUSIV Dowlat Nowrouzi, Rezistența NCRI: Femeile luptă să dea jos regimul misogin de la Teheran

„Mă visez făcând mai multe activități sportive pe care nu le pot face acum.”, a adăugat fiica soților Rotariu.

Iosif Rotariu și soția sa au mai adoptat și un băiat, pe Cristian care are acum 19 ani, deși au încă doi copii biologici, pe Roberto, de 24 de ani, și pe Romina de 29 de ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te