După un infarct și patru căsătorii, Florin Zamfirescu spune că e pregătit să moară. „M-aș cam duce”

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.05.2023 - 18:10
Florin Zamfirescu - Foto: Arhiva

Florin Zamfirescu, un mare actor, a avut și o viață privată tumultoasă. Actorul a fost căsătorit de patru ori și a suferit un infarct. Retras la țară, dar și din teatru, actorul spune că este pregătit de moarte.

SHARE

Florin Zamfirescu a ajuns la 74 de ani, s-a mutat la țară și spune că e împăcat cu tot ce a realizat în viață. Și-a găsit iubirea, medic, care - spune el - are grijă de el, dar pare că gândurile negre îl urmăresc. 

Zamfirescu a spus că a călătorit foarte mult și în țaăr și în Europa prin natura profesiei, iar acum e bucuros că se odihnește la țară.

Florin Zamfirescu spune că e pregătit să moară

„De-a lungul celor 50 de ani de teatru, am bătut Europa, am fost în America. În Australia nu am fost, atâta. Am ajuns și-n Canada, și-n Africa, în Asia… Am fost. Niciodată nu m-am dus în excursie, dar acum, când aș putea, pentru că nu mai plec în turnee, nu mai am plăcerea. Am obosit. Vreau, și-mi place să stau acasă. Nu mai sunt călător. Prefer să citesc, să mă uit la un film și să scriu”, a spus actorul citat de cancan.ro

Flroin Zamfirescu nu duce grija zilei de mâine spunând că nu are datorii și nici grija zilei de mâine.

„Eu mi-am chivernisit totul. Am casa mea, nu am datorii. Pe mine nu m-a văzut prea multă lume prin cârciumi. Am mers în cârciumi în turneele din țară și din străinătate, pentru că trebuia să mănânc. Dar în București nu, pentru că puteam pune bani deoparte, ca să am la bătrânețe. Iar acum condiția mea de viață este foarte normală. Nu mă dă nimic afară din casă, nu am elicopter…Dar îmi ajunge ce am”, a spus actorul.

Și totuși, Zamfirescu e urmărit de gânduri negre

„În aparență stau foarte bine, cu soția doctoriță, care are grijă de mine. Iau cam multe pastile pe zi, dimineața și seara. Cam 20. Am cam toate afecțiunile. Întreabă-mă ce nu am. Nu mai fumez de vreo cinci ani. Dar culmea, visez și acum că fumez. E iarba naibii tutunul. Dar… cât o mai fi…

Eu m-am plictisit pe Terra. Am fost aici, mă simt bine, mă bucur de succesele oamenilor. Dar eu gata, m-aș cam duce”, a spus actorul.

Citește și: VIDEO Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”. Însurat a 4-a oară la 64 de ani

Zamfirescu a făcut referire la un vers profetic scris de Nichita Stănescu. 

„Am (motive de satisfacție n.red.), dar m-am plictisit de viața pe Pământ. De viața asta înspăimântătoare. Mă obsedează versul lui Nichita Stănescu – „Și eu numai pentru ea trăiesc, în viața fioroasă de sub ceresc”. De ce o fi zis asta Nichita? ,,Viața fioroasă de sub ceresc”…

Un mare actor

Florin Zamfirescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din Bucureşti, Facultatea Arta Actorului, clasa profesorului Constantin Moruzan (1971). A intrat primul şi a absolvit Facultatea ca şef de promoţie.

Ulterior, s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat pe scena Teatrului ''Giuleşti'' şi a Teatrului ''Odeon''. A avut peste 35 de roluri principale, pe diferite scene, inclusiv pe cea a Teatrului Naţional din Bucureşti sau a Teatrului ''L.S. Bulandra''.

Actorul s-a căsătorit de tânar cu o profesoară de pian care a născut un baiat. Vlad Zamfirescu a urmat pașii tatălui său și este actor.

A doua soție a lui Florin Zamfirescu a fost actrița Valeria Sitaru, cu care are o fața pe nume Ștefana Samfira. Cei doi au fost căsătoriți 12 ani.

La începutul anilor 2000, actorul s-a căsătorit cu Cătălina Mustață, de care a divorțat cu scandal. 

Citește și: Florin Zamfirescu, actorul care a făcut infarct după divorț. A avut 4 neveste. De ce nu mai joacă

A jucat în multe pelicule

A jucat în numeroase filme, dintre care amintim: ''Dincolo de pod'' (1975), ''Iarba verde de acasă'' (1977), ''De ce trag clopotele, Mitică?'' (1982), ''Năpasta'' (1982), ''Mireasma ploilor târzii'' (1984), ''Moromeţii'' (1986), ''Iacob'' (1987), ''Şobolanii roşii'' (1990), ''Dragoste şi apă caldă'' (1992), ''E pericoloso sporgersi'' (1992), ''Senatorul melcilor'' (1994), ''Maria'' (2003), ''Dulcea saună a morţii'' (2003),

''Sindromul Timişoara - Manipularea'' (2004), ''Orient Express'' (2004), ''Moartea domnului Lăzărescu'' (2005), ''Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii'' (2006), ''Restul e tăcere'' (2008), ''Weekend cu mama'' (2009), ''Killing Time'' (2012), ''Poziţia copilului'' (2013), "Acasă la tata" (2015), "Meda" (2016), "Moromeţii 2" (2018), potrivit cinemagia.ro. Pentru realizarea acestora, a colaborat cu mari regizori, de la Lucian Pintilie, Mircea Veroiu, Manole Marcus şi Alexandru Tatos, la Mircea Daneliuc, Stere Gulea, Alexa Visarion şi Nae Caranfil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te