Actrița ce și-a pierdut copilul, a fost declarată moartă, a vrut să se sinucidă și a albit în 24 ore

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.04.2023 - 19:17
Adriana Trandafir - Foto: Fanatik.ro
Adriana Trandafir - Foto: Fanatik.ro

Adriana Trandafir, una din cele mai iubite artiste, împlinește vârsta de 67 de ani. A trecut printr-o grea încercare atunci când a pierdut custodia primului copil. Dar, a cunoscut o mare bucurie când a devenit mamă la 45 de ani.

SHARE

Actrița Adriana Trandafir a fost o prezență puternică atât pe scenă, dar și în spațiul public. A participat, în ultimii ani la diverse emisiuni de televiziune.

Citește și: Actrița Adriana Trandafir, infectată cu COVID, sprijină campania organizată de Crucea Roșie România

Actriţa Adriana Trandafir s-a născut la 26 aprilie 1956, în apropiere de municipiul Piteşti, judeţul Argeş. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1979, Facultatea de Teatru, secţia actorie, la clasa condusă de Leopoldina Bălănuţă, Alexa Visarion, Alexandru Lazăr.

Timp de peste 20 de ani a jucat pe scena Teatrului Odeon. Artista spune că a fost pur și simplu dată afară și a fost nevoită să își găsească un alt angajament. Din 2007 a fost pe coperta Teatrului de  Revistă Constanin Tănase de unde a fost pensionată forțat.

Actrița are doi copii care sunt, acum, departe de casa părintească. Băiatul din prima căsătorie Ștefan este avocat. Maria Speranța a terminat Afaceri Internaționale la Haga. Sunt doi copii făcuți târziu, după cum chiar ea spune, la vârsta de 35 respectiv 45 de ani.

Își revede copilul la majoratul acestuia

Pe Ștefan avea să îl revadă doar la majorat, tatăl reușind să câștige custodia cu „ajutorul” tatălui său.  

„Unul dintre cele mai grele momente, despre care nu pot să vorbesc niciodată întru totul, a fost faptul că, după divorț, instanța de pe pământ mi-a luat dreptul de a-l crește pe Ștefan.

Iar faptul că tatăl meu a fost martor împotriva mea la proces a fost îngrozitor. El a plecat împreună cu soțul meu după mărturie și eu am rămas singură pe scările tribunalului, fără copilul meu. Faptul că eram actriță a fost un minus. Și mi-a fost imposibil să-l reobțin”, rememorează într-un interviu.

Adriana spune că și-a iertat soțul.

A albit într-o noapte din 1985

În anul 1985, a depus actele pentru a pleca în America, unde avea o poveste de iubire.

„Cât am luptat, câte am îndurat de la Securitate, nici nu vreau să-mi citesc dosarul. Ani de zile am luptat pentru bani și pentru viză. M-am scos de peste tot, televiziune și radio. Până la urmă am obținut viza și s-a întâmplat ceva, o poveste în care, într-o noapte, a trebuit să iau decizia dacă să plec sau să rămân.

Citește și: Iubit de copii în anii '90, actorul „cu măgărușul” stă în garsonieră și are o pensie de 2.000 de lei | Newsweek Romania

Citește și: Iubit de copii în anii '90, actorul „cu măgărușul” stă în garsonieră și are o pensie de 2.000 de lei

Băiatul pe care-l iubeam acolo nu m-a mai așteptat, se însura cu alta. În noaptea în care am aflat am albit. În România nu mai aveam nimic, fără radio și fără tv, mă certasem cu părinții, aveam doar o rochie de mireasă și verighetele pregătite”, a spus pentru fanatik.

Citește și: Actriță, interzisă în filme de Elena Ceaușescu și în teatru de Iliescu. „Purta rochii prea scurte”

A fost declarată moartă

„Am fost și în moarte clinică, dar cred că am niște îngeri păzitori care m-au învățat să merg mai departe. Am făcut un șoc anafilactic, chiar de ziua mea.

Întâmplător mă aflam chiar în curtea spitalului CF2 din București. Am fost luată și declarată moartă. Țin minte că m-am dus în tunel până sus, era atât de frumos și bine acolo, nu mi-a fost frică de moarte, acum pot să vorbesc ușor despre ea. Până unde am ajuns a fost bine, de aia mi-a părut rău că m-am întors, a fost o experiență foarte interesantă”, spune ea.

A doua căsnicie are 25 de ani

„Nu există niciun secret. Poate longevitatea e direct profesională cu înțelepciunea și cu experiențele acumulate, trăite împreună. Faptul că nu avem aceeași meserie este foarte important. 

E foarte dificil să ai un om lângă tine care nu face parte din lumea asta, să te înțeleagă. Suntem înțelepți o dată cu vârstă și e important să te mai ierți și pe tine, nu numai pe alții”, spunea actrița în trecut pentru Antena Stars.

Unde am văzut-o

Din 1982 până în 2005, a jucat în foarte multe spectacole pe scena Teatrului Odeon, realizând roluri de neuitat în piese ca: "Aventurile lui Habarnam" după Nikolai Nosov (regia Alexandru Dabija), "Chip de foc" de Marius von Mayenburg (regia Felix Alexa), "De ce fierbe copilul în mămăligă" după Aglaja Veteranyi (regia Radu Afrim), "Alchimistul" după Paulo Coelho (regia Anca Maria Colţeanu), "Stele în lumina dimineţii" de Alexandr Galin (regia Gelu Colceag), "Domnişoara Nastasia" de G. M. Zamfirescu (regia Horea Popescu), "Fraţii Karamazov" după F.M. Dostoievski (regia Alexandru Vasilache), "Carlo contra Carlo" de Paul Ioachim (regia Horaţiu Mălăele), "Cumetrele" de Michel Tremblay (regia Petre Bokor),

 "La ţigănci" după Mircea Eliade (regia Alexander Hausvater), "Au pus cătuşe florilor..." de Fernando Arrabal (regia Alexander Hausvater), "Pescăruşul" de A.P. Cehov (regia Gelu Colceag), "Week-end de adio" de W.D. Home şi M.G. Sauvojan (regia Mihai Berechet), "Pasărea măiastră - Maria Tănase" de George Sbârcea (regia George Bănică), "Visul unei nopţi de iarnă" de Tudor Muşatescu (regia Geta Vlad), "Arta conversaţiei de Ileana Vulpescu (regia Eugen Todoran), "Jean, fiul lui Ion" de N. Ţic (regia George Bănică),

"Cum s-a făcut de-a rămas Catinca fată bătrână" de Nelu Ionescu (regia Eugen Todoran), "Opinia publică" de Aurel Baranga (regia Geta Vlad), "Dragoste periculoasă" de Th. Mănescu (regia Tudor Mărăscu), menţionează site-ul Teatrului Odeon.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te