FOTO A fost înțepat de viespi de 240 de ori și a supraviețuit. Ce a declanșat atacul insectelor?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 29.08.2024 - 20:49
A fost înțepat de viespi de 240 de ori și a supraviețuit - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
A fost înțepat de viespi de 240 de ori și a supraviețuit - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

A fost înțepat de viespi de 240 de ori și a supraviețuit. Să fii înțepat o singură dată de o albină sau de o viespe este o experiență neplăcută și dureroasă pentru oricine. Celor alergici, le poate fi fatală. Dar un bărbat a rămas în viață după ce a fost atacat de mii de viespi.

SHARE

A fost înțepat de viespi de 240 de ori și a supraviețuit. La 18 august, Andrew Powell a ieșit din casa familiei sale de lângă Brecon, Țara Galilor, pentru a inspecta câmpurile, așa cum făcea de obicei. Dar, în acea dimineață, a văzut un roi mare de viespi venind spre el.

A fost înțepat de viespi de 240 de ori și a supraviețuit. Ce a declanșat atacul insectelor?

Bărbatul avea să trăiască un adevărat coșmar, ajungând la un pas de moarte. Ulterior, el a declarat că bănuiește că cineva, poate un alt fermier, s-a jucat cu cuibul lor, deoarece viespile au venit direct spre el și au început să îl înțepe.

Incapabil să se apere de ceea ce estimează că erau mii de viespi furioase, Powell a fugit spre casă în timp ce se lupta cu insectele cum putea mai bine. I

Insectele l-au urmărit în locuință, i-au atacat și soția și au reușit să îl înțepe pe bărbatul de 57 de ani cu peste 240 de înțepături, lăsându-l în agonie și având nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și: Gata cu vacanță la Roma? Superba capitală a Italiei ”mustește” de șerpi și șobolani. Cauza e murdară

„S-au repezit spre mine și am început să alerg spre casă cât de repede am putut, dar în câteva secunde erau peste mine. Îi puteam simți în pantaloni.

Erau peste tot. Am fugit în casă, dar în acel moment am uitat să închid ușa în urma mea și au intrat în casă”, a mărturisit Powell, potrivit BBC.

Din fericire, unul dintre vecinii bărbatului i-a sărit în ajutor și l-a dus la Spitalul Brecon War Memorial, unde i s-a administrat morfină pentru durerea atroce și adrenalină pentru reacțiile alergice ale corpului său.

El susține că personalul spitalului i-a spus că dacă ar fi întârziat cinci minute l-ar fi putut ucide, atât de gravă era starea lui.

Powell își amintește că intra și ieșea din starea de conștiență în timp ce corpul său se lupta să facă față celor peste 240 de înțepături otrăvitoare și consideră că medicii i-au salvat viața.

Citește și: Trucul prin care scapi definitiv de înțepăturile de viespi. Ingredientul de care se feresc

La mai bine de o săptămână de la incident, bărbatul susține că sutele de înțepături încă îl dor, deși acum poate face față durerii fără medicamente. Totuși, încă nu îndrăznește să se aventureze în afara casei sale, de teamă să nu fie atacat din nou.

„Durerea este încă îngrozitoare. În fiecare zi găsesc tot mai multe înțepături. Am 50 de înțepături pe o parte a feselor, de care nu mi-am dat seama pentru că eram foarte concentrat pe piept și pe spate. Am 20 pe ceafă, 20 pe gât și soția mea a numărat mai mult de 80 pe fiecare braț.

„Mă simt foarte slăbit și obosit pentru că nu am dormit de când s-a întâmplat, din cauza durerii prea mari. Înțepăturile s-au înrăutățit și au devenit mov”, a mai declarat Powell pentru sursa citată.

Simpla idee de a fi atacat de viespi este un coșmar pentru mulți oameni, iar experții în dăunători avertizează că nu puteți face prea multe pentru a vă apăra, în afară de a rămâne calm și a vă îndepărta încet.

Viespile își pot înțepa și își vor înțepa victimele de mai multe ori, deoarece nu își pierd acul după primul atac, precum albinele, nu se lasă păcălite de încercarea de „a face pe mortul” și vor aștepta să reapăreți dacă vă ascundeți sub apă.

Citește și: Când și unde primești 15.000 lei amendă dacă îți intră o viespe în mașină. Care este motivul?

În timp ce una sau două înțepături de viespe sunt periculoase doar dacă persoana este alergică, 30 sau 40 de înțepături pot fi suficiente pentru a ucide o persoană, așa că Andrew Powell se poate considera cu siguranță norocos că este în viață.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te