Acest succes i-a adus calificarea în optimile de finală.
Adrian Aciobăniţei, care s-a transferat în această vară de a echipa franceză Chaumont Volley-Ball 52 la formaţia poloneză PGE GiEK Skra Belchatow, a fost cel mai bun jucător al echipei antrenate de Sergiu Stancu, cu 20 de puncte. Alexandru Raţă (12 puncte) şi Robert Călin (11) s-au mai remarcat din echipa României.
Victorie senzaţională a Naţionalei de volei masculin
Din echipa Franţei s-au evidenţiat Stephen Boyer (19 puncte), Yacine Louati (15) şi Kevin Tillie (11). Meciul a fost arbitrat de polonezul Szymon Pindral şi de bulgarul Aleksandar Vinaliev.
România a început slab competiţia, cu două înfrângeri, 0-3 cu Portugalia şi 2-3 cu Israelul, dar apoi a obţinut trei victorii consecutive, 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Grecia şi 3-1 cu Franţa.
Citeşte şi: Steaua Bucureşti s-a calificat în finala Diviziei A1 la volei masculin. A trecut la pas de Craiova
Site-ul competiţiei scrie: "Excepționalii Aciobăniţei & România lasă uluită campioana olimpică Franţa, de la Tel Aviv", apoi detaliază: "România a aruncat o bombă, în #EuroVolleyM, deja".
În clasament, Franţa ocupă primul loc, cu 3 victorii (9 puncte), urmată de Portugalia, 3 victorii (9 p), România, 3 victorii (9 p), Israel, 2 victorii (4 p), Turcia, 1 victorie (5 p), Grecia, 1 victorie (3 p). Au mai rămas de jucat meciurile Grecia - Franţa şi Turcia - Israel (ambele pe 5 septembrie).
Primele patru clasate se califică în optimile de finală, iar România nu mai poate scăpa poziţia a treia, astfel că va juca în faza următoare cu echipa situată pe locul al doilea în Grupa B, pe 9 septembrie, la Varna (Bulgaria), conform Agerpres.
Citeşte şi: România s-a calificat la Campionatul European de volei feminin Under-17. A învins Gerogia cu 3-1
Campionatul European are loc în Israel, Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord, în perioada 28 august-16 septembrie.
România s-a clasat pe locul 21 la precedenta ediţie a Campionatului European la care a participat, în 2019. Palmaresul tricolorilor cuprinde un titlu european în 1963, două medalii de argint (1955, 1958) şi două de bronz (1971, 1977).