DEZVĂLUIRE Jumătate din jucătorii de tenis de Top se dopează. De ce a picat doar Halep testul doping

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.12.2022 - 21:15
Simona Halep - Foto: digi24

Un jurnalist aproapiat tenisului susține că jumătate dintre jucătorii din Top 100 se dopează. Și că mulți iau substanțele interzise sub pretextul că au probleme de medicale sau au ADHD. În acest context, întrebarea este: De ce este Halep singura jucătoare de top prinsă?

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Spaniolul Fernando Verdasco a fost suspendat provizoriu pentru două luni după ce a fost testat pozitiv cu metilfenidat, a anunțat miercuri Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Acesta e contextul în care un reputat jurnalist spune că jumătate din jucătorii de tenis de top se dopează.

„Având în vedere problema dopajului lui Fernando Verdasco, jurnalistul Ben Rothenberg are informații care indică existența consumului de droguri printre alți câțiva jucători de tenis. 

ITIA a recunoscut că Verdasco a luat medicamentul conform sfatului medicului său, deoarece a fost diagnosticat cu ADHD și că nu a intenționat să încalce regulile. Drept urmare, interdicția pentru veteranul spaniol a fost redusă de la doi ani la două luni.

Citește și: „Suspectul” în cazul de dopaj al Simonei Halep, afaceri de 11 miliarde€. Există și o filieră chineză

Deși s-a dovedit că Verdasco folosea medicamentul în scopuri medicale, mulți alți jucători sunt în prezent sub radar, deoarece sunt suspectați că au consumat astfel de medicamente fără un motiv real”, scrie presa americană.

Rothenberg a scris miercuri pe Twitter pentru a dezvălui diferitele suspiciuni care se profilează în fundalul problemei dopajului. El crede că medicamentele pentru ADHD sunt luate de anumiți jucători de tenis pentru a-și îmbunătăți performanța și „nu pentru că au probleme de concentrare”.

Dar abia la final jurnalistul detonează bomba

„Un jucător din circuitul ATP mi-a spus astăzi că estimează că jumătate din jucătorii din Top 100 poate mai mult se dopează", a scris Rothenberg în tweetul său.

În acest context se pune întrebarea: Cum a căzut doar Halep la testul antidoping? Au vrut oficialii anti-drog să arate că instituția pe care o reprezintă funcționează printr-un exemplu?

Halep este pe locul 10 în lume chiar și după suspendare.

Williams a refuzat controlul

Serena Williams (36 de ani) este în centrul unui scandal de dopaj în lumea tenisului. Sportiva din SUA ar fi refuzat un control al USADA, după ce un reprezentant al Agenției Anti-Doping din America s-a prezentat la locuința fostului lider mondial la ora 8:30.

Potrivit relatărilor, Serena nu era acasă, dar reprezentantul USADA a refuzat să plece până aceasta se întorcea pentru a se supune controlului. Williams s-a opus testelor și l-ar fi sunat pe președintele WTA.

De aasemenea, hackerii au publicat informații din acre reiese că marea campioană s-a dopat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te