U Craiova 1948, a lui Adrian Mititelu, are alt nume, după pierderea palmaresului Craiova Maxima

DE Florin Budescu | Actualizat: 21.07.2023 - 11:06
U Craiova 1948, a lui Adrian Mititelu, are alt nume - Foto: INQUAM PHOTOS / Justinel Stavaru
U Craiova 1948, a lui Adrian Mititelu, are alt nume - Foto: INQUAM PHOTOS / Justinel Stavaru

Afaceristul craiovean Adrian Mititelu a schimbat numele formației pe care o patronează. Noua denumire, care a fost înregistrată marți, 19 iulie, este „FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA”. Anterior, prim-divizionara se numea „U Craiova 1948 SA”.

SHARE

Luni, 10 iulie, Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat în favoarea clubului CS Universitatea Craiova, în procesul pentru palmaresul istoric al Științei Craiova, echipă supranumită acum Craiova Maxima.

În aceste condiții, Adrian Mititelu a fost nevoit să modifice numele clubului. Varianta inițială, Oltenia Craiova, a fost doar una provizorie. S-a ajuns la „FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA”, a explicat acesta. Mititelu va trebui să schimbe și sigla, în perioada imediat următoare.

U Craiova 1948, a lui Adrian Mititelu, are alt nume

„Sa fie lucrurile clare! Noul nume al clubului!”, a scris Adrian Mititelu pe contul personal de Facebook. În aceeași postare, a lipit și o imagine cu certificatul de înregistrare.

Înaintea meciului cu FCSB, din prima rundă a SuperLigii, Adrian Mititelu vorbea despre demersul schimbării numelui:

"Nu ne schimbăm numele în Oltenia Craiova, a fost doar o idee, am aruncat-o pe piață ca să văd cum reacționează lumea. «FCU» va rămâne, nu va lipsi din conținutul noului nume. E o decizie pe care o vom lua după ce vom analiza mai multe aspecte, vedem ce zic și fanii.

Citeşte şi: Olguța îi plătește pe DJ Snake și Modern Talking cu 3.000.000$ ca să promoveze valorile oltenești

Trebuie să facem și o nouă siglă. Cam 2-3 luni durează, poate chiar mai mult. Dar la Apel, în septembrie, poate am o surpriză. Deși șansele au scăzut, sperăm să păstrăm leul în forma actuală. Dacă nu, facem un leu într-o altă formă”.

CS Universitatea Craiova, clubul lui Mihai Rotaru, înfiinţat în anul 2013, la doi ani după dezafilierea clubului FC Universitatea Craiova, a lui Adrian Mititelu,a cerut în instanță, printre altele, recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului alb-albastru, din 1948 până în 1991.

În 2018, după mai multe pronunțări ale instanțelor, Curtea de Apel Timișoara a decis că „nu există nici o dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995.

Citeşte şi: Cele două Craiova

Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate” (citat din motivare).

După Revoluţie, vechiul club Universitatea Craiova, care de-a lungul timpului s-a numit şi Ştiinţa Craiova, s-a asociat cu omul de afaceri Adrian Mititelu şi a continuat să activeze astfel, până în anul 2011.

CSU Craiova a formulat recurs, iar acesta a fost admis de Înalta Curte, în 2021. Completul de 3 judecători a decis, scor 2-1 în favoarea CSU rejudecarea cazului, „pentru vicii de procedură”.

Raliuri juridice

Cazul a ajuns din nou pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel,, care au deliberat de această dată în favoarea Craiovei deținute de Mihai Rotaru. Echipa lui Mititelu mai poate face recurs în termen de 30 de zile, iar ÎCCJ va trebui să dea o decizie definitivă.

Practic, în urma deciziei din 10 iulie, CSU Craiova primește palmaresul din perioada 1948 (anul înființării Științei) – 1991 (momentul în care a avut loc privatizarea clubului). În această perioadă, s-au câștigat toate cele 4 titluri.

FCU Craiova revendică acum palmaresul din 1991 până în prezent, bazându-se pe faptul că FIFA a considerat-o continuatoarea echipei dezafiliate, când a judecat litigiile cu jucătorii străini care au fost legitimați la defuncta FC Universitatea Craiova.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te