Românul Daniel Boloca poate să ajungă în Naţionala Italiei

DE Florin Budescu | Actualizat: 14.10.2023 - 20:30
Românul Daniel Boloca, spre Naţionala Italiei - Foto: Profimedia Images

Pentru românul Daniel Boloca, este acum şansa vieţii sale. El poate să ajungă în Naţionala Italiei, pe fondul unui scandal imens, legat de pariuri, care s-a produs recent, în cantonamentul Squadra Azzura.

SHARE

Presa din Italia anunță că selecționerul Luciano Spalletti nu ar exclude posibilitatea de a-l convoca pe Daniel Boloca la Naționala Italiei.

În contextul în care Sandro Tonali și Nicolo Zaniolo au fost acuzați că ar fi pariat, cei doi au fost nevoiți să părăsească lotul, iar presa din Italia anunță că Daniel Boloca ar putea intra în atenția selecționerului Luciano Spalletti.

Românul Daniel Boloca, spre Naţionala Italiei

Poliţiştii italieni au intrat joi, în cantonamentul naţionalei italiene, pentru a-i interoga pe Sandro Tonali şi Nicolo Zaniolo, suspectaţi că ar fi implicaţi în pariuri ilegale.

„Ideea lui Boloca este să revină în tricoul Squadrei Azzurra. Jucătorul a ales naționala țării în care s-a născut și a crescut, nu țara de origine a părinților săi.

Având în vedere scandalul cu Tonali și Zaniolo privind scandalul pariurilor, nu este exclus ca Spalletti să îl ia în considerare”, scrie Canale Sassuolo, din oraşul unde este echipa de Serie A unde joacă românul italian Boloca, conform ProSport.

Citeşte şi: Daniel Boloca nu va fi convocat de Edward Iordănescu, la Naţionala României. Deocamdată

EdI Iordănescu a ținut să lămurească orice neînțelegere în legătură cu cazul lui Daniel Boloca, mijlocașul româno-italian de la Sassuolo.

„Am spus și dacă mă întrebați… Nu îmi cade bine. Eu știu ce importante sunt momentele astea. E capital ca echipa să rămână conectată și să nu se ducă cu atenția în alte direcții.

Am văzut și am fost extrem de surprins că a explodat din nou subiectul ăsta în spațiul public. Hai să fiu scurt și la obiect. Atunci când Daniel Boloca evolua în Serie B, după ce evoluase în ligile inferioare, și eu am avut trimiși la el la club, urmărindu-l șase luni de zile.

Citeşte şi: Daniel Boloca rupe lanţul, în Serie A. A blocat Juventus Torino, fiind factor dominant

La fel, atunci când eu l-am convocat și a debutat, anumite voci care acum îmi puneau în spate o decizie a unui băiat care e liber să facă ce îi dictează sufletul… Acele voci nici nu-l știau.

Sunt sigur că existau voci nedumerite și când l-am chemat. Eu am descoperit un băiat cu caracter. Dacă nu venea acel apel, din partea italienilor, continua cu noi.

El a spus că, dacă există și 1% să reprezinte Italia, atunci asta va face. Noi am încercat să-l cultivăm, el a ales altceva și libertate. Iar cu asta am închis și sper că pentru totdeauna.

În final, îmi doresc ca la echipa națională să vină jucătorii valoroși și care vor să joace cu sufletul”, a declarat Edward Iordănescu la conferința de presă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te