SCRIMĂ România, în lupta pentru medalii la Campionatul Mondial

DE Mihai Duță | Actualizat: 12.07.2019 - 08:29
Ultimele pregătiri ale fetelor înainte de Campionatul Mondial

Competiția va avea loc la Budapesta, în perioada 15-23 iulie, iar sportivii noștri vor fi prezenți la toate probele individuale și pe echipe.

SHARE

Obiectivul principal al Federației Române de Scrimă este obținerea unei medalii.

Sportivii cu cele mai mari șanse  în probele individuale sunt Ana Maria Popescu, vicecampioana mondială en-titre, Bianca Pascu și Tiberiu Dolniceanu. Echipa de sabie masculin și cea de spadă feminin au de asemenea șanse în ceea ce privește o clasare pe podium.

Delegația Federației Române de Scrimă este formată din 23 de sportivi care vor reprezenta România la toate cele 6 probe individuale și la 4 probe pe echipe.

Loturile naționale de spadă feminin, sabie feminin și masculin s-au pregătit în Poiana Brașov și București în vederea participării la Campionatul Mondial de Scrimă, ce se va desfășura la Budapesta în perioada 15-23 iulie. Celelalte loturi naționale s-au antrenat la București și la Satu Mare.  

Campionatul Mondial punctează dublu în clasamentul Cupei Mondiale pe echipe, iar anul acesta o clasare cât mai bună la această competiție crește considerabil șansele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Campania de calificare a debutat la sfârșitul lunii aprilie a acestui an și se va încheia anul viitor la sfârșitul lunii martie.

La finalul campaniei de calificare, primele 4 echipe din clasamentul Cupei Mondiale și cea mai bine clasată echiă de pe fiecare continent sunt calificate la Jocurile Olimpice. 

De asemenea, se mai califică și cei mai bine clasați 2 sportivi din fiecare probă. Un ultim criteriu îl reprezintă o competiție continentală, unde se califică doar ocupantul locului întâi.

„Din acest punct de vedere va fi o presiune suplimentară în lupta pentru medalii, dar pe lângă experiența sportivilor consacrați, Federația Română de Scrimă contează și pe entuziasmul și dorința de afirmare a celor mai tineri, care deja au demonstrat în competițiile rezervate juniorilor și tineretului că au un cuvânt de spus în scrima mondială“, ne-a declarat Marius Florea, președintele Federației Române de Scrimă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.