Oficialul român care cere ca Mouratoglou să plătească dacă a „trădat-o” pe Simona. E bun național

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.10.2022 - 10:03
Simona și antrenorul ei - FOTO: FB

Președintele Federației de Tensi, George Cosac, îl crede vinovat pe Patrick Mouratoglou de faptul că Simona Halep a luat o substanță interzisă. El lansează un atac dur la adresa acestuia.

SHARE

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului după un test pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă.

După ce Simona Halep a dezvăluit că a picat un test anti-doping și a spus că „mă simt trădată”, Patrick Mouratoglou, antrenorul româncei, a răspuns: „Pentru moment, nu comentez”.

Apoi, s-a limitat la un scurt comentariu de susținere.

Citește și: EXCLUSIV Armata asigură buget de 1.330.000 € pentru ca Steaua București să joace în Liga a II-a

Președintele interimar al Federației Române de Tenis i-a luat apărarea sportivei românce și a făcut un anunț șocant despre antrenorul acesteia, după ce s-a discutat despre posibilitatea ca un membru al staff-ului să o fi „trădat” pe Halep.

„Simona Halep a trecut printr-o perioadă destul de încercată în perioada asta. Gândiți-vă că a trecut printr-un divorț, iar acum stă să lupte cu cei de la laboratoarele internaționale cu OADA și așa mai departe, dar sperăm să iasă cu bine să mai poată continua și activitatea sportivă.

Citește și: Milioane de oameni se roagă la chipul lui Iisus din Rio, sculptat de un român. Moare culegând flori

Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe, aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Totuși Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căreia majoritatea populatiei s-a aliniat susținund-o în obținerea a noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci dacă se va ajunge la această concluzie, întradevăr trebuie să dăm cu tunul acolo.

Nu știu ce înseamnă pentru ei academia asta, dar academiile de aceea sunt făcut să aibe un bussines, dar pentru noi Simona înseamnă un bun național. Dacă punem în balanță bussinesul unui șmecheraș dacă se va dovedi, nu cred că va încăpea în discuție”, a spus George Cosac la Radio Sport Total FM.

Cazul Halep

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa: ''Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani''.

''Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)'', a anunţat, vineri, Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA), citată de Reuters.

''Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)'', a menţionat ITIA, precizând prezenţa substanţei a fost confirmată la contraexpertiză.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te