Numără cărțile de joc, înving Cazionul și intră pe Lista Neagră. Becali, aproape să li se alăture

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.11.2022 - 20:50
Becali - FOTO: gsp

Unul dintre cunoscătorii jocurilor de noroc din România a afirmat, într-un interviu, că în lume există jucători care pot memora cărțile astfel încât să câștige mereu. Gigi Becali ar fi fost aproape de această performanță.

SHARE

Sorin Constantinescu este fostul președinte al Asociației Cazinourilor din România povestește cât de abil era Becali la blackjack.

„Becali nu mai joacă de mult. Nu mai joacă de când a avut scandalul cu portbagajul. A fost închis, cred că era de Paști, și a avut o revelație. De atunci n-a mai intrat, nu l-am mai văzut prin cazinouri. Nu știu dacă o mai fi jucat vreun poker pe acasă, în particular, dar în cazinou n-a mai intrat. 

Citește și: SUA presează Ucraina să negocieze cu Rusia. Aliații, „obosiți” de războiul îndelungat

Juca, da. Când avea biroul la Marriott, când a fost scandalul cu micii, cu grătarul pe balcon, el avea biroul la etajul doi, noi aveam la etajul 1. Mă mai chema câteodată la o cafea. Când venea la birou, îl așteptau câte 200 de oameni, vedeam de pe geam. De la călugări la cerșetori… Avea o răbdare incredibilă, avea un spirit caritabil, deși atunci nu era așa de apropiat de biserică. Asta e mare lucru. Sunt oameni care n-au înțeles că banii care ne vin nu sunt doar pentru noi. 

La blackjack sunt vreo 2.600 de oameni care sunt „card counteri”. Numărătorii de cărți. Gigi Becali nu a ajuns la nivelul ăsta, dar se apropia. Când ajungi la nivelul ăsta câștigi oricând și oricât, dar te opresc cazinourile să joci. Cu un om din ăsta, cazinoul nu are nicio șansă. Gigi nu s-a supărat niciodată rău când a pierdut, venea pentru adrenalină și pentru show, să-l vadă lumea. Era miliardar, patron de echipă. Nu a făcut niciodată scandaluri monstruoase”, potrivit gsp.ro

Gigi Becali nu mai merge de mai mulți ani la jocuri de noroc.

Cum se numără cărțile

Numărarea cărților este o tehnică ce permite jucătorilor de blackjack să știe când avantajul se schimbă în favoarea lor. Atunci când se petrece acest lucru, numărătorii de cărți își sporesc mizele. Atunci când avantajul se schimbă în favoarea dealerului, numărătorul va miza o sumă mică sau nimic prin abținerea de la joc. Prin varierea mizelor în acest mod, numărătorii pot obține un avantaj pozitiv față de cazinou.

S-a dovedit matematic că niște cărți cu valoare mai mare (adică decari, cărți cu figuri și ași) aduc jucătorilor beneficii mai mari decât aduc dealerului, în timp ce cărțile cu valoare redusă (adică doiari până la șesari) sunt mai bune pentru dealer. Cărțile rămase - șeptari, optari și nouari - sunt, de obicei, neutre. În medie, aceste cărți nu ajută jucătorul sau dealerul foarte mult.

Cum funcționează

După ce dealerul împarte cărțile, în pachet(e) este un număr egal de cărți mici și mari. În funcție de cărțile care sunt împărțite în rundele inițiale raportul cărților mari la mici, în cele rămase neîmpărțite, se va modifica, cel mai probabil.

De exemplu, dacă în primele runde s-au jucat mai multe cărți mici decât mari, cărțile rămase neîmpărțite pot avea o concentrație mai mare de valori mari față de mici. În acest ultim caz, numărătorii de cărți vor miza mai mult deoarece au o șansă mai bună să obțină blackjack (cu un bonus de plată de 3 la 2) și să câștige o dublă.

În plus, dacă dealerii au o carte mică vor ceda mai frecvent dacă dau hit. Pe de altă parte, dacă respectivele cărți neîmpărțite au mai multe valori mici, beneficiul este al dealerilor; conform regulilor cazinoului, dealerii trebuie să dea hit mâinilor de la 12 la 16, iar concentrația suplimentară de cărți mici le va creşte șansele de a obține o mână "pat" între 17 și 21, scăzând șansele lor de a pierde. (casinoblog)

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te