Dispariția „ciudată” a bărbatului aflat în cercul suspecților din cazul Halep. Îi procura vitaminele

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.12.2022 - 22:07
Halep și antrenorul ei - Foto: Facebook

Simona Halep caută să găsească persoana sau compania care a dus-o în situația de a fi depistată pozitiv la controlul anti-doping. De aceea, plecarea din echipă a celui care se ocupa și de alimentația ei pare un lucru suspect.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Simona Halep dorește să arate că a fost contaminată accidental cu substanța interzisă. Cum roxadustat este greu de procurat, Halep se gândește că mâncarea ar fi putut fi contaminată sau suplimentele alimentare. Dar, chiar și în acest caz e nevoie de persoana care să o fi „contaminat”.

Principalii suspecți, din echipa Mouratoglu

Imediat după ce Simona Halep a fost înștiințată oficial că a fost depistată cu substanța dopantă Roxadustat, substanță activă a medicamentului Evrenzo, partenerul francez de antrenament al româncei a rupt contractul cu Patrick Mouratoglou.

10 luni a fost Arnaud Restifo sparring-partner al Simonei cu care a început să lucreze imediat după ce, la Australian Open, Halep a fost învinsă de Alize Cornet, scrie prosport.ro

Fost jucător profesionist mediocru, francezul, angajat al Academiei lui Patrick Mouratoglou de la Biot, a fost cu Halep și la Doha (în săptămâna imediat următoare după Dubai) unde, bătută în prima rundă de Caroline Garcia, românca i-a trimis mesaj tatălui ei că se lasă de tenis.

Restifo a însoțit-o pe Halep și la cele mai tari două turnee de primăvară din Statele Unite, Indian Wells (semifinală pierdută cu Iga Swiatek) și Miami (românca s-a retras din cauza unei accidentări suferita la coapsă în penultimul act al BNP PariBas Open din California).

Restifo a fost păstrat în echipă de Halep și după ce Simona a semnat contract cu Mouratoglou la 7 aprilie.

Licențiat în științe sociale și business management la “San Diego State University”, Restifo a rămas principalul colaborator al lui Halep odată ce Simona l-a concediat pe Theo Cercel în timpul turneului de la Washington, primul concurs jucat în Statele Unite de româncă și în timpul căruia Mouratoglou era în concediu cu familia în insula grecească Mykonos.

Restifo și Candice Gohier, fizioterapeuta angajată special de Mouratoglou pentru Halep, au fost singurele personaje din preajma Simonei înainte ca antrenorul francez să zboare la Toronto, turneul jucat și câștigat de româncă imediat după cel de la Washington.

Restifo și Gohier au pus în aplicare noua concepție nutritiv-alimentară (suplimente, vitamine, aminoacizi, proteine, băuturi de refacere, energizare și hidratare) și de pregătire fizică configurată de Patrick Mouratoglou (francezul are înființate departamente specializate la Academia lui de tenis de pe Coasta de Azur).

Dacă Candice Gohier a rămas angajata Academiei Mouratoglou de lângă Nisa, Restifo a devenit, din octombrie 2022, Agent and Client Manager al We Sport.

 Restifo a fost angajat să gestioneze conturile de afaceri ale zecilor de tenismani reprezentați de Nina Wennerstrom, managera suedeză care a semnat contract de impresariat cu Simona la Roland Garros (luna mai 2022) cu recomandarea expresă a lui Patrick Mouratoglou.

Cum se va apăra Halep


„Circumstanțe excepționale” este încadrarea argumentată a avocaților Simonei Halep, care invocă „lipsa vinovăției sau neglijenței Simonei, care a fost sabotată neintenționat”.

Citește și: Probele strânse de Halep care îi dovedesc nevinovăția. Cum a fost eliminată de pe lista suspecților

Ar fi putut fi mâncarea contaminată?

Directorul general al Federației Române de Tenis, Răzvan Itu argumentează posibila contaminarea a produselor folosite de Simona Halep la New York (restaurantul jucătorilor de la US Open, masa servită în oraș, la hotelul unde a fost cazată, etc).

„Argentinienii cum pot alerga atât de mult fără să obosească?! Nouă ni s-a spus când am mers acolo să evităm această carne, de vită pentru că ea deja conține elemente care îți dau putere (n.r. aflate pe lista antidoping)”, deconspiră Itu avertismentul primit de la Federația Internațională de Tenis cu ocazia meciului de Cupa Davis jucat de România, în 2011, la Buenos Aires,

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te