A fost sau nu penalty la meciul Anglia-Danemarca? Ce spun specialiștii. Investigație UEFA după meci

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 08.07.2021 - 18:04
Raheem Sterling a scos un penalty care a calificat Anglia în finala Euro2020 Foto: captură youtube

Anglia a ajuns în finala EURO 2020 după un penalty foarte controversat, chiar dacă decizia a fost confirmată cu ajutorul arbitrajului video, celebrul VAR. Impresia generală a fost că penalty-ul a fost acordat prea ușor și chiar și specialiștii au opinii contradictorii.

SHARE

Imediat după încheirea partidei, postul ESPN i-a cerut părerea lui Mark Clattenburg (46 de ani), fost arbitru FIFA, specialistul acestui post care analizează fazele discutabile. Mark Clattenburg a arbitrat finala Ligii Campionilor din 2016, dar şi finala Euro 2016, în care Portugalia a învins Franţa, scor 1-0. 

Citește și: Aproape de condamnare, Alex Bodi schimbă iubitele. Cea actuală a plecat cu 30.000 € de la fostul

Fostul arbitrul Mark Clattenburg: Am înţeles de ce s-a dat penalty 

"Trebuie să vedem pe ce şi-a bazat Danny Makkelie decizia. Dacă a dat penalty pentru intervenţia celui de-al doilea fundaş sau dacă a sancţionat faultul iniţial la piciorul lui Raheem Sterling?

Citește și: Interlopul Bulă nu e poreclit degeaba așa: Are un tatuaj scris greșit pe burtă, dar el e mândru

Cu siguranţă, asta le-a explicat Danny Makkelie celor aflaţi în camera VAR şi la asta s-au uitat cu atenţie cei de acolo. Dacă există contact în careu, la viteza pe care o avea Raheem Sterling, arbitrul, în mod automat, o să dea penalty.

CITEȘTE ȘI: Fugarul Anaser Duduianu, executat pentru că nu și-a plătit telefonul

Dacă eu aş da un penalty la un meci atât de mare? Nu prea sunt sigur. M-aş întreba dacă vreau să decid meciul cu o asemenea decizie, mai ales că vorbim de un meci atât de important. Şi înainte de această fază, Anglia a avut o fază suspectă de penalty, care a fost mai clară, la o intervenţie asupra lui Harry Kane. Acolo a existat un contact mai clar. Acolo a fost un penalty mai clar, comparativ cu ce s-a dat în prelungiri, la Raheem Sterling.

Când am văzut faza în timp real, în timpul partidei, înainte de reluări, am înţeles de ce s-a dat penalty. Dar aş fi preferat să nu fie dat.

Şi într-o asemenea fază, când e un penalty atât de uşor acordat, cei din camera VAR pot recomanda arbitrului să meargă pe margine, să revadă faza pe monitor şi abia apoi să ia o decizie. Odată ce arbitrul a dat acest penalty, nu poate fi catalogată", a spus Mark Clattenburg.

Arsene Wenger: Nu e penalty

"Niciodată penalty", a fost reacția fermă a jurnalistului italian Tancredi Palmeri, de la CNN 

"Nu e penalty. Nu înțeleg de ce persoanele din camera VAR nu i-au cerut arbitrului să se uite la fază", a spus și fostul mare antrenor al lui Arsenal, Arsene Wenger, la beIN SPORTS.

"Stearling (n.r - Raheem Sterling) sau Stealing (n.r - furt)?", a fost întrebarea jurnalistului Moises Llorens, de la ESPN. 

"Vreau ca Anglia să câștige, dar acest penalty e o mare glumă chiar și prin ochii unui mare patriot", a scris și Jeff Stelling, prezentator la emisiunea Soccer Saturday.

Anglia a învins Danemarca cu 2-1 și s-a calificat astfel în finala EURO 2020. Meciul a fost deci după un penalty controversat. 

UEFA a deschis o invstigație după meciul Anglia-Danemarca

Celebrul jurnalist Tancredi Palmeri a anunțat că UEFA a deschis oficial o investigație referitoare la faza penalty-ului, după ce portarului danez Kasper Schmeichel i-a fost pus un laser pe față.

Chiar și așa, danezul a reușit să pareze șutul lui Harry Kane. Balonul a revenit însă la Kane, care a doua oară nu a mai ratat.

Jurnaliștii de la Express scriu că aceasta nu este singura acțiune inițiată de forul european împotriva englezilor. UEFA investighează și comportamentul suporterilor la partida cu Danemarca, inclusiv folosirea artificiilor în timpul meciului, precum și faptul că fanii englezi au huiduit imnul național al nordicilor.

 


 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te