Fost viceprimar Cezar Baciu, chiriaș al Primăriei Iași. Are apartament în „Blocul procurorilor”

DE Elena Petrescu | Actualizat: 09.07.2024 - 20:11
Fost viceprimar Cezar Baciu, chiriaș al Primăriei Iași. Are apartament în „Blocul procurorilor” - Foto: ZiaruldeIasi(imagine cu caracter ilustrativ)

Fostul viceprimar Cezar Baciu a devenit chiriaș al Primăriei Iași. Are apartament în „Blocul procurorilor”. Actualul șef al Diviziei termoficare din Termo-Service va locui într-un apartament cu 3 camere.

SHARE

Fostul viceprimar Cezar Baciu a devenit chiriaș al Primăriei Iași. Are apartament în „Blocul procurorilor”.  Actualul șef al Diviziei termoficare din Termo-Service, funcție-recompensă după ce ex-USR-istul a asigurat 2 ani și jumătate majoritatea în Consiliul Local, va locui într-un apartament cu 3 camere.

Fostul viceprimar Cezar Baciu a devenit chiriaș al Primăriei Iași. Are apartament în „Blocul procurorilor”

Fostul viceprimar Cezar Baciu se va muta într-un apartament închiriat de la Primăria Iași. Actualul șef al Diviziei termoficare din Termo-Service, funcție-recompensă după ce ex-USR-istul a asigurat 2 ani și jumătate majoritatea în Consiliul Local, va locui într-un apartament cu 3 camere din blocul 1004, zona CUG, așa-numitul „Bloc al procurorilor”, deoarece aici stau cu chirie mulți magistrați ieșeni, potrivit ZiaruldeIasi.ro.

Cezar Baciu a avut un concurent la licitația organizată de Primăria Iași pentru acest apartament, dar și-a adjudecat procedura după ce a ofertat o sumă de 2.050 lei/lună, conform surselor „Ziarul de Iași”, în condițiile unui preț minim de pornire de 1.658 lei/lună. Decizia de închiriere a fost luată de Comisie cu opinii separate: trei membri din acest for sunt foști colegi ai lui Baciu din Consiliul Local (CL), fără că fostul vice să fi avut o relație apropiată cu vreunul dintre ei.

Citește și: Alexandru Mazăre, fratele fostului primar a fost eliberat condiționat din închisoare

În perioada mai 2021 – octombrie 2023, Cezar Baciu i-a asigurat „votul de aur” primarului Mihai Chirica în CL și a ocupat, drept răsplată, unul dintre posturile de viceprimar. La intrarea în CL (februarie 2021), Baciu declara un venit anual de aproape 24.000 lei – în timpul petrecut în funcția de vice, această sumă era echivalentă indemnizației pe 2 luni. În fiecare an, fostul vice declara că nu are locuințe sau alte proprietăți – condiție esențială pentru a putea participa la licitațiile organizate de Primăria Iași în vederea închirierii unui apartament din fondul locativ aflat în proprietate publică.

Citește și: Biroul Electoral de Circumsripție a cerut anularea alegerilor, BEC a respins. Primar, la 2 voturi

Procedura a fost organizată de municipalitate la finalul lunii mai 2024. Din Comisia de evaluare a dosarelor fac parte și trei foști colegi din CL ai lui Baciu, de la PNL (Silviu Apostol), PSD (Ovidiu Laicu) și USR (Iulian Nicolau). Ceilalți doi membri ai forului sunt un reprezentant al ANAF și unul al Primăriei Iași. Din componența Comisiei, au răspuns apelurilor noastre Laicu și Apostol, care ne-au confirmat că au avut de analizat cererea fostului lor coleg din CL.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te