Cel mai bun moment să îți dai demisia. Nu face niciodată asta dimineața sau în ziua de luni

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 09.05.2024 - 14:10
Cel mai bun moment să îți dai demisia - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Cel mai bun moment să îți dai demisia - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Toată lumea își dorește să avanseze în carieră. Iar dacă tocmai ai bătut palma cu un nou angajator și te gândești că nu mai contează ce se întâmplă la jobul de la care tocmei vrei să pleci, este bine să te mai gândești.

SHARE

Oricare ar fi motivul pentru care un angajat își dă demisia, acesta trebuie să aibă în vedere că nu orice moment este propice pentru acest demers. 

Chiar dacă probabil se va gândi că niciodată nu se va mai întoarce la acest loc de muncă, este bine să aibă în vedere că poate are nevoie de o recomandare de la fostul angajator sau poate pe viitor vor avea din nou o colaborare. 

Specialiștii în recrutări dau câteva sfaturi în legătură cu cel mai bun moment în care să spui ”la revedere” sau ”adio” vechiului loc de muncă. 

Cel mai bun moment să îți dai demisia. Nu face niciodată asta lunea sau dimineața

Se sugerează să se evite ziua de luni sau primele ore ale dimineții când are probabil multe lucruri de rezolvat.

Specialiștii recomandă ca momentul demisiei să fie pregătit. Nu trebuie să acționezi sub impuls. Cel mai bine e să vorbești cu șeful în mod direct. Va aprecia dacă faci asta mai întâi față în față și nu prin e-mail sau de față cu echipa, se arată într-un articol publicat pe site-ul cariera.ejobs.ro

Este bine de știut că, în cazul în care ai găsit un job nou și ai semnat noua ofertă de angajare, aceasta are valoare de entitate juridică și ține loc de înțelegere între tine, candidatul, și companie. 

Ai grijă însă la informațiile pe care le divulgi despre noul loc de muncă. 

Citește și:  O tânără a demisionat pentru slujba de vis care s-a desființat în dimineața când trebuia să înceapă

 Inevitabil, în timpul discuției, te va întreba: Unde pleci? Cel mai corect în acest caz este să oferi un răspuns sincer, dar scurt.

Să păstrezi pentru tine detaliile despre cât vei câștiga sau ce post vei ocupa. Poate mergi la un competitor. În acest caz, un răspuns potrivit este: „Nu pot să vorbesc despre asta acum, dar voi ocupa o poziție de marketing specialist și mă voi ocupa de campanii creative în social media”. În cazul în care nu ai încă o ofertă, poți spune:

„Am câteva opțiuni, îmi voi lua o pauză de câteva săptămâni și apoi voi decide”. În timpul discuției îi poți spune, într-un mod profesionist, și care sunt motivele care te determină să pleci. Astfel feedback-ul tău va fi apreciat, iar tu îți vei lăsa o ușă deschisă și pentru recomandări sau pentru viitoare colaborări. 

Citește și: Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Demisia este actul unilateral, de voință a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz. Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul acestuia de a accepta demisia este ilegală. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te