Spitalul din Focşani, sufocat de gripă şi Covid. Managerul a venit infectat la birou, în pandemie

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.01.2024 - 14:12
Spitalul din Focşani, sufocat de gripă şi Covid - Foto: gov.ro

Spitalul din Focşani, sufocat de gripă şi Covid. Managerul a venit infectat la birou, în pandemie. Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon", din Focşani, limitează vizitele.

SHARE

Spitalul din Focşani, sufocat de gripă şi Covid. Managerul a venit infectat la birou, în pandemie. Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon", din Focşani, limitează vizitele, din cauza cazurilor de gripă şi Covid.

Măsura este luată "ca urmare a creşterii semnificative a infecţiilor respiratorii acute şi, implicit, a cazurilor de gripă şi COVID-19".

Spitalul din Focşani, sufocat de gripă şi Covid. Managerul a venit infectat la birou, în pandemie

Numai în ultima săptămână au fost diagnosticate 69 de cazuri de gripă, 430 de infecţii respiratorii acute şi 66 de pneumopatii. Acum, programul de vizită se reduce la cel mult trei ore zilnic, inclusiv în weekend, între orele 15 şi 18.

În pofida faptului că i-a expirat mandatul, manager interimar al instituţiei medicale rămâne Constantin Mîndrilă, unul dintre oamenii puşi în funcţie de Marian Oprişan (PSD), pe când baronul de Vrancea era preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Constantin Mîndrilă va continua să ocupe funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, anunţa Jurnalul de Vrancea, acum un an.

Citeşte şi: Discret, hoțul de conserve s-a reinstalat la conducerea Spitalului Județean Focșani

Asta după ce noua componență a Consiliului de Administrație a celei mai mari unități medicale din județ a votat și înaintat Ministerului Sănătății propunerea ca Mîndrilă să ocupe acest post.

Pe data de 7 ianuarie 2023, lui Mîndrilă i-a expirat mandatul de manager. În urma anulării concursului pentru ocuparea acestui post, era necesar un ordin de ministru, care să numească un interimar.

Pe 7 decembrie 2022, membrii CA-ului de la spital au transmis către Ministerul Sănătății o adresă prin care Constantin Mîndrilă era propus pentru un mandat de manager interimar.

Citeşte şi: Managerul suspendat al Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mîndrilă, pregătit să revină în post

Şi acum, pe site-ul spitalului, juristul Constantin Mîndrilă figurează ca manager. Acesta este celebru din pandemie, când, infectat fiind cu coronavirus, a venit la spital, susţinând că îşi face analizele şi, dacă se va constata că este contagios, se va interna chiar în secţia de specialitate a spitalului, conform Monitorul de Vrancea.

Mîndrilă are o condamnare cu suspendare pentru furt de conserve. La finalul lunii martie 2021, presa focşăneană a scris că managerul de la acel moment al Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon Focșani” a chemat Poliția, pentru a-l evacua pe fostul manager, Constantin Mîndrilă, din birou, după ce acesta a obținut anularea suspendării din funcție, de la instanță.

Juristul fusese înlăturat de la conducerea spitalului de ministrul Sănătăţii de atunci, liberalul Nelu Tătaru. Constantin Mîndrilă s-a prezentat la birou cu o copie a hotărârii de anulare a suspendării din funcție, dar fără o decizie a Ministerului Sănătății de repunere în funcție, motiv pentru care managerul de la acel moment, Codruța Neagu, a chemat Poliția.

Secretarul-conservă

Mîndrilă a fost condamnat la închisoare cu suspendare în anul 2008, pentru că a furat conserve de carne din Rezerva de stat, destinate victimelor inundațiilor, pe când era secretarul Prefecturii Vrancea.

Cu toate acestea, în anul 2012, a ajuns manager al Spitalului Județean Vrancea, prin concurs, numirea fiind semnată de ministrul Sănătății de la acel moment, Raed Arafat.

Poreclit "secretarul-conservă", pentru că a furat din alimentele sinistraţilor, el a reuşit să câştige concursul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani cu nota 9,58. Lucrarea i-a fost corectată de colegii săi de la Partidul Social Democrat.

Mîndrilă este considerat un apropiat al lui Marian Oprişan. Legal, acest spital este în subordinea Ministerului Sănătății. Este singurul spital județean care nu a fost transferat autorităților locale. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te