„INS nu a făcut publice datele privind prematuritatea pe timp de pandemie, însă din discuțiile cu medicii, aceștia ne-au transmis că, în anumite maternități, rata prematurității a crescut, accesibilitatea acestora în maternități a fost limitată, de asemenea, alocarea fondurilor pentru secțiile neonatale a fost sistată sau redusă și, în aceste condiții, maternitățile s-au bazat exclusiv pe solidarea societății civile, prin ONG-uri ca Asociația Prematurilor.
A fost o nevoie pe care organizația noastră a reușit să o satisfacă pentru șase maternități în perioada martie-septembrie”, a declarat Diana Gămulescu, președintele Asociației Prematurilor.
De ajutor e nevoie însă în mult mai multe maternități.
„Sunt 22 de secții neonatologice de grad III și 64 de maternității în total, la nivel național. Acum, poate este vizualizată imaginea de ansamblu a importanței implicării, prin soluții chiar accesibile, cum este redirecționarea formularului 230 în această perioadă. Noi, ca organizație caritabilă ne bazăm la rândul nostru pe sprijinul comunității de business, pe donatori individuali”, mai precizează președintele Asociației Prematurilor. (Mai multe detalii în PressHUB)