Reacții după moțiune. Orban: Este rezultatul nesimţirii. Ponta: Dragnea „să se dea la o parte”

DE Teo Ungureanu | Actualizat: 28.06.2018 - 16:44
Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Atât liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, cât și al Pro România, Victor Ponta, au comentat, miercuri seară, în cadrul unor emisiuni tv, rezultatele moțiunii împotriva Guvernului, dar și posibile colaborări cu privire la un guvern de uniune națională.

SHARE

Liderul PNL, Ludovic Orban, a acuzat majoritatea parlamentară de lașitate, acest fapt traducându-se în rezultatele moțiunii. „Este rezultatul nesimţirii, slugărniciei, lipsei de curaj şi lipsei de responsabilitate faţă de destinul României a celor din majoritatea guvernamentală, care au preferat să stea alături de Liviu Dragnea, să-i gireze în continuare un regim de putere profund nociv pentru România, în loc să-şi facă datoria faţă de stat” a declarat liberalul șef.

Așa cum a anunțat și în urma protestelor de ieri, președintele PNL le-a transmis românilor că „(…) bătălia continuă. Am dat un mesaj, luptăm până la capăt pentru România şi vom duce în continuare această luptă cu o putere care pare să nu mai ţină cont de nimic, folosind toate mijloacele constituţionale pe care le avem la dispoziţie".

Cu privire la o posibilă colaborare în plan politic între PNL și Partidul Pro România, Ludovic Orban a lăsat de înțeles că nu e dispus să accepte vreo propunere de guvernare de uniune națională, motivând prin relația pe care Dragnea și Ponta au avut-o timp de mai mulți ani. 

Mai mult decât atât, imaginea lui Victor Ponta a avut de suferit din cauza asocierii îndelungate cu Liviu Dragnea, credibilitatea scăzându-i considerabil, afirmă liberalul. „ Ponta este un opozant mai tânăr, până acum a fost împreună cu Liviu Dragnea, au făcut o echipă care a împărtăşit o mulţime de lucruri în comun. Eu nu uit că Ponta a fost preşedinte, Dragnea, secretar general, că Ponta era premier şi mâna dreaptă a lui Ponta era Dragnea.” a declarat Ludovic Orban.

Ponta: Dragnea face mai mult rău decât bine

Fostul premier Victor Ponta a declarat că își dorește ca Liviu Dragnea „să elibereze cât mai repede PSD”, altfel partidul urmează să se ducă „într-o groapă atât de mare încât nu va mai putea fi salvat”. 

Ponta îl acuză pe Dragnea că nu vrea să recunoască faptul că, în momentul de față, face mai mult rău decât bine partidului și că refuză „să se dea la o parte”, la fel cum el și Adrian Năstase au făcut în trecut, atunci când s-au aflat la conducerea PSD.

Tot Victor Ponta crede că principalul câștigător al moțiunii este, de fapt, Călin Popescu Tăriceanu. „Domnul Tăriceanu are ca obiectiv, altfel legitim, să candideze pentru funcţia de preşedinte al României anul viitor şi ştie că orice fel de ajutor de acest gen, brutal, ilegitim, forţat, dat pentru salvarea lui Dragnea îi va dinamita aceste şanse". 

Altfel spus, decizia de a respinge adoptarea Codurilor Penale și Codurilor de procedură penală prin ordonanță de urgență este una electorală. 

În opinia lui Victor Ponta, cel care a pierdut în mod evident în urma moțiunii de ieri este Ludovic Orban. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te