USR și PLUS, congres pentru fuziune în iulie, după alegerile locale

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 27.01.2020 - 16:09
Foto: News.ro

Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, luni, în ședința comună de alianță, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie, potrivit unui comunicat de presă.

SHARE

Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București. În cursul lunii februarie, filialele USR și PLUS sunt încurajate să își desemneze de comun acord candidații comuni ai Alianței la alegerile locale.

„Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, luni, în ședința comună de alianță, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie.
Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București.
În cursul lunii februarie, filialele USR și PLUS sunt încurajate să își desemneze de comun acord candidații comuni ai Alianței la alegerile locale.
În cadrul ședinței de luni, a fost completată și echipa executivă a Alianței USR PLUS. Astfel, membrii Comisiei comune a Alianței sunt:
Coordonare - Dragoș Tudorache (PLUS)
Comunicare - Ionuț Moșteanu (USR)
Juridic - Silviu Dehelean (USR)
Finanțare - Dragoș Neacșu (PLUS)
Politici publice - Oana Țoiu (PLUS)
Campanii - Moise Guran (USR)”, se arată în comunicat.

„Am insistat să o facem pentru că altfel riscam să intrăm în vria târguielilor pe locuri pe listă. Asta ar fi dat un semnal distorsionat că suntem doua partide care se ceartă pe locuri pe liste.

Iar mesajul nostru vrem să fie că suntem o singură forță politică ce caută cele mai bune soluții de candidați. Iar competiția politică nu e în interiorul Alianței, ci între Alianță și celelalte forțe politice.

Mesajul perceput public ieri era că începem iarăși târguielile pentru liste cu proportie de 3:1 sau 3:2 sau mai știu eu ce proporție.

Noi trebuie acum să strângem rândurile și să determinăm oamenii în teritoriu să lucreze ca o echipă, având încredere unii în ceilalți.

De aceea am insistat să dăm acum semnalul public pentru fuziune ca să nu mai fie dubii și interpretări iar colegii de la usr au acceptat”, a declarat Dacian Cioloș pentru G4Media.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.