Unde se duc parlamentarii când se duc. Eugen Teodorovici se angajează, în sfârșit, la privat

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 17.01.2021 - 22:06
Eugen Teodorovici a lucrat numai la stat

Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a candidat din partea PSD la Tulcea. Dar nu a reușit să strângă suficiente voturi și nu a prins un loc în Parlament.

SHARE

UPDATE: Eugen Orlando Teodorovici a mărturisit duminică, pe Facebook, unde lucrează după ce nu a mai fost ales senator: este auditor la Curții de Conturi.

_______________________

Eugen Teodorovici a devenit senator de Tulcea în 2016. Anterior, a reprezentat în Senat județul Buzău (din 2012). 

La alegerile din 6 decembrie, a candidat din nou pentru un loc de senator în Tulcea, din partea PSD, dar nu a obținut încă un mandat în Parlament.

A fost ministru al Fondurilor Europene și apoi al Finanțelor în Guvernul Victor Ponta. A fost ministru al Finanțelor în guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Eugen Teodorovici nu a lucrat niciodată în mediul privat, toată cariera sa desfășurându-se în instituții de stat. 

Și-a început cariera profesională ca referent în cadrul Direcției Generale de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane din Ministerul Transporturilor, în 1991. În 1997, a devenit devine expert în Direcția Generală de Integrare Europeană a aceluiași minister, iar în 1999 s-a mutat pe aceeași poziție, în Departamentul pentru Integrare Europeană, unde a fost director din iunie până în decembrie 1999.

În 2000, a fost numit director al Departamentului pentru Afaceri Europene, din cadrul Ministerul Afacerilor Externe, iar din decembrie, vreme de patru ani, a condus Direcția de Coordonare a Programelor ISPA și SAPARD, din Ministerul de Finanțe.

A rămas la această direcție până în 2009, pe diverse funcții.

Citește și: Unde se duc parlamentarii când se duc. Cătălin „Mitralieră” Rădulescu se reapucă de medicină

Apoi, până în mai 2012, a fost director al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României.

O dată ce guvernarea a fost preluată de către PSD, a devenit consilier de stat al primului-ministru Victor Ponta. Din decembrie 2012, a primit funcția de ministrul al Fondurilor Europene în guvernul condus de Victor Ponta. Din martie 2015, s-a transferat la Ministrul Finanțelor, tot ca ministru.

O perioadă s-a mulțumit doar cu postura de parlamentar, pentru ca în februarie 2018, când guvernul a fost preluat de Viorca Dăncilă, să revină ministru al Finanțelor. A ocupat postul până în 2019, când tot guvernul a picat prin moțiune de cenzură. 

După ce a pierdut alegerile parlamentare din 6 decembrie, Eugen Teodorovici a ieșit, deocamdată din politică. Ce va face de acum înainte?

Citește și: Unde se duc parlamentarii când se duc. Liviu Pop „Genunche” redevine profesor. Și ONG-ist

„Nu am fost niciodată un om politic. Doar apartanența la un partid mi-a dat titulatura asta. Eu sunt auditor. O să fiți surprinși cu toții, când o să vedeți că voi fi chiar mai bun la privat decât toți cei care m-au criticat. 

O să demonstrez că pot face mai mult în privat, la vedere, corect, cinstit, decât toți haștagii care m-au criticat pe mine”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Newsweek România

Fostul ministru a refuzat să dea detalii despre compania la care va lucra sau dacă își va deschide propria firmă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te