Reprezentantul PSD Caracal în Parlament: un milițian cu bacalaureat la 50 de ani

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.08.2019 - 14:37

 Presupusele crime care au oripilat o țară întreagă au avut loc în municipiul Caracal, ai căror locuitori sunt reprezentați de deputatul PSD Dan Ciocan.

SHARE

 Dan Ciocan este și președinte al Organizației Municipale PSD Caracal.

Potrivit datelor publice, în primul mandat (2012 - 2016), Dan Ciocan a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.30 OLT, colegiul uninominal nr.5. Potrivit legii electorale, în Colegiul uninominal 5 se aflau municipiul Caracal și comunele Comunele Bucinișu, Deveselu, Fălcoiu, Fărcașele, Grădinile, Obârșia, Redea, Rotunda, Stoenești, Studina, Vlădila.

Al doilea mandat al lui Dan Ciocan a început în decembrie 2016. Acesta a candidat în aceeași circumscripție electorală cu numărul 30 din județul Olt.  

Potrivit propriului cv, lui Dan Ciocan nu i-a plăcut cartea cât timp a fost tânăr. El a urmat Grupul Școlar Industrial IOB, Balș între 1977 și 1979. Apoi a urmat Școala de subofițeri MAI, Slatina între 1983 și 184. Dan Ciocan își ia bacalaureatul la vârsta de 50 de ani la Grupul de Arte și meserii Craiova. Apoi, la 56 de ani, termină Universitatea din Craiova, Facultatea de Agronomie, Craiova.  

Dan Ciocan a vorbit o singură data în Parlamentul României timp de două minute. Nici în scris nu a fost foarte activ, având o singură declarație politică depusă.  

Fratele, condamnat pentru afaceri dubioase

În timp ce mergea la școală, Dan Ciocan tura motoarele în afaceri. A fost Administrator Departament Agricultură S.C T Dancor Romnconstruct S.R.L, București (România). „Judetul Olt are si el Tel Drumul lui! Povestea de “succes” a fratilor Ciocan sau cum sa devii abonat la contracte cu statul”, scria euroolteniainfo.com.

„Originari din comuna Rotunda, fraţii Ciocan au devenit cunoscuţi în judeţ şi nu numai drept regi ai asfaltului, abonaţi la lucrări derulate pe bani publici. Din 2008 încoace, firma lor SC T Dancor Romconstruct a câştigat pe bandă rulantă licitaţiile pentru lucrări în judeţ, iar din anonimii de odinioară, unul miliţian, iar celălalt instalator la ICRAL Foişor, fratii Ciocan au ajuns adevaraţi baroni locali.

 Cornel Ciocan, fratele mai mic al parlamentarului, a avut “ghinionul” sa ajunga la închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani. A primit 5 ani cu executare, după ce DNA l-a prins cu o gaură de 5,8 milioane de lei. Cam tot atât a încasat familia Ciocan de la corporația Tel Drum în perioada 2014-2015.

Asocierile fratilor Ciocan le-au adus si ele multe milioane bune. Corporația Tel Drum, Victor Țene, Dumitru Marin și Cornel Ciocan din Calafat a câștigat împreună o licitație in 2013 prin care firmele lor au asfaltat trei străzi din Bănie pe 62,4 milioane de lei. Beneficiar a fost Primaria Craiova a Liei Olguta Vasilescu”, potrivit aceleiași surse.   

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te