Ludovic Orban (PNL): „Vom câștiga alegerile în București împreună cu USR-PLUS”

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 01.08.2020 - 14:38
Ludovic Orban// Foto: Facebook

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după validarea liste candidaţilor pentru primăriile de sector, că este convins că alături de Alianţa USR-PLUS vor câştiga alegerile locale.

SHARE

„Am validat atât candidaţii PNL, cât şi candidaţii USR-PLUS la primăriile de sector. Cele mai puternice formaţiuni şi-au dat mâna şi au candidat comun la Primăria Capitalei în persoana lui Nicuşor Dan şi de asemenea candidaţi comuni la primăriile de sector. Cele mai bune echipe de candidaţi care să transforme Bucureştiul. Sunt convins că împreună cu colegii de la USR-PLUS vom câştiga alegerile şi vom schimba în bine viaţa bucureştenilor”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă la sediul PNL din Bucureşti.

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Traian Băsescu care a spus că USR nu a vrut ca PMP să facă parte din alianţa Dreptei pentru Capitală şi a cerut colegilor de partid să ia în calcul candidatura sa pentru funcţia de primar general, Ludovic Orban a spus că obiectivul PNL şi al Alianţei USR-PLUS este de a elibera Bucureştiul de sub dominaţia PSD.

„Obiectivul fundamental al nostru în campanie e acela de a elibera Bucureştiul de sub dominaţia PSD care a adus haos administrativ, tergiversarea rezolvării problemelor, corupţie, birocraţie. E o ruşine pentru administraţia pesedistă să mai vină în faţa oamenilor, după ce nu a fost capabilă să finalizeze niciun proiect important de investiţii. Să ne uităm la traficul din Bucureşti, la poluarea din Bucureşti. Obiectivul nostru fundamental este să venim cu toate soluţiile care sunt pregătite de cei mai buni specialişti şi eu cred că PNL alături de USR-PLUS reprezintă cea mai bună soluţie pentru Bucureşti”, a explicat Orban.

Chestionat mai departe dacă va există o colaborare cu PMP la Consiliul General, liderul PNL a replicat: „PNL a purtat discuţii cu mai mulţi actori. Cred că am arătat deschidere totală, cred că am arătat disponibilitatea noastră de a găsi soluţii pentru a ajunge la o formulă închegată”.

În urma negocierilor liderilor celor două partide, USR ar urma să primească sectoarele 1 şi 2, PLUS - Sectorul 4, iar PNL va avea candidaţi la primăriile sectoarele 3, 5 şi 6.

Clotilde Armand va fi candidatul USR la Primăria Sectorului 1, iar Radu Mihaiu la Primăria Sectorului 2. Din partea PLUS, la Sectorul 4 va candida Simona Spătaru.

PNL îl are candidat pe Adrian Moraru pentru Primăria Sectorului 3, pe Cristian Băcanu pentru Primăria Sectorului 5, iar Ciprian Ciucu va fi candidatul pentru Primăria Sectorului 6.

Liderii PNL, USR şi PLUS vor semna un protocol pentru susţinerea unor candidaţi comuni la alegerile locale din 27 septembrie, respectiv la primăriile de sector şi la Primăria Capitalei, unde candidează Nicuşor Dan. Documentul prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine, pe baza principiului parităţii, pentru poziţiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare - şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS.

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că USR nu doreşte ca PMP să facă parte din alianţa Dreptei în Capitală, motiv pentru care PMP va avea propriii candidaţi. ”Nu voi lăsa partidul să rămână în derivă”, a anunţat Traian Băsescu care a precizat că a cerut colegilor de partid să ia în calcul candidatura sa pentru funcţia de primar general. „PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa”, a mai anuţat Traian Băsescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te