Oprișan de la Vrancea a încercat să stopeze formarea Alianței PNL-USR-PLUS la CJ. Motivele, puerile

DE Alexandru Pop | Actualizat: 31.08.2020 - 17:14
Marian Oprișan/FOTO: facebook.com

Marian Oprișan este președintele PSD Vrancea și președintele Consiliului Județean Vrancea. Poziția îi este amenințată de o alianță neașteptată, cea între PNL, USR și PLUS. PSD Vrancea a contestat constituirea alianței care ar putea să-l detroneze. Instanța nu a fost de acord.

SHARE

PSD Vrancea, prin Nicușor Halici, a atacat constituirea Alianței PNL - USR - PLUS la Tribunalul Vrancea. Două motive a avut PSD Vrancea pentru acest demers, potrivit motivării deciziei de respingere a cererii social-democraților:

1. "Invocă excepția inadmisibilității întâmpinării depusă de PNL întrucât contestația vizează admiterea candidaturii la funcția de președinte al Consiliului județean Vrancea din partea Alianței PNL – USR – PLUS și întâmpinarea a fost formulată doar de PNL. Consideră că PNL nu poate reprezenta Alianța PNL – USR – PLUS, în lipsa  unei împuterniciri sau a unui acord expres în acest sens. Că, în cauză, s-a invocat încălcarea dispozițiilor legale în ceea ce privește constituirea Alianței PNL – USR – PLUS și ceilalți membri ai  acestei alianțe nu au formulat întâmpinare. Solicită admiterea excepției inadmisibilității astfel cum a fost formulată."

2. "un partid politic dintr–o circumscripție electorală județeană nu poate face parte din mai multe alianțe electorale. Dreptul de a fi ales este un drept relativ, nu unul absolut, pentru că,  altfel, nu ar fi impuse interdicții cu privire la posibilitatea de a candida la alegeri. Conform protocoalelor  depuse la dosar,  Filiala Județeană Vrancea USR (...) și Filiala Județeană PLUS Vrancea (...) au format, la nivel județean, Alianța USR – PLUS. Aceste două partide  au mai încheiat tot la nivel județean, împreună cu PNL Vrancea, Alianța PNL – USR – PLUS, desemnând un singur  candidat la  funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Solicită să se constate nulitatea candidaturii reprezentantului Alianței PNL– USR - PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea."

Pe scurt, PSD Vrancea contesta că PNL poate depune diverse documente în numele Alianței PNL-USR-PLUS (motivul 1) și că Alianța poate exista, întrucât exista deja Alianța USR - PLUS (motivul 2).

Ambele argumente au fost respinse de instanță (Tribunalul Vrancea): "Respinge  ca neîntemeiată contestația formulată de contestatorul PSD Organizația județeană Vrancea în contradictoriu cu intimata Alianța Electorală – Alianța PNL – USR – PLUS Vrancea."

PSD a făcut apel la Curtea de Apel Galați, dar acesta a fost respins.

Din partea Alianței PNL-USR-PLUS, candidatul care-l va concura pe Marian Oprișan va fi senatorul PNL Cătălin Toma.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te