Există posibilitatea invalidării celor două numiri pe motiv că ”procedurile parlamentare nu au fost respectate cu acuratețe”. Numirea celor doi a fost contestată la CCR de către parlamentarii USR.
Decizia a fost amânată pentru data de 5 iunie, în ciuda insistențelor președintelui CCR, Valer Dorneanu, de a le da undă verde celor două persoane numite pe Senat și Camera Deputaților, la propunerea PSD și cu voturile ALDE și ale altor 30 de deputați de la celelalte partide, potrivit G4media.
Gheorghe Stan, șeful secției speciale de investigare a magistraților, și Cristian Deliorga, judecător la Constanța și un aproipiat al Adinei Florea, au fost numiți judecători consrtituționali pe 7 mai de Senat și de Camera Deputaților.
Pe 14 mai, parlamentarii USR au anunţatcă vor depune la CCR o contestaţie referitoare la numirea celor doi la CCR.
În privinţa lui Gheorghe Stan, actualul şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, USR reclamă în primul rând incompatibilitatea acestuia, dar şi lipsa de anvergură profesională.
„Am avut un set de întrebări în Camera Deputaţilor şi în Comisia juridică, domnul Gheorghe Stan fie a răspuns greşit, fie nu a răspuns la aceste întrebări. În afară de aceasta, CV-ul dumnealui nu este unul care să ne facă să concluzionăm că are o înaltă pregătire profesională, o anvergură de judecător la CCR. De asemenea, toate actele pe care le-a îndeplinit în calitate de şef al Secţiei speciale, în ultima perioadă, au demonstrat că nu îndeplineşte acea condiţie referitoare la independenţa pe care ar trebui să o manifeste un judecător la CCR, chiar şi faţă de cei care l-au numit”, a spus deputatul USR Stelian Ion, la Parlament.
În ceea ce-l priveşte pe judecătorul Cristian Deliorga, USR a identificat, de asemenea, un motiv de incompatibilitate generat de faptul că acesta nu şi-a depus demisia înainte de publicarea în Monitorul Oficial a numirii sale la CCR din partea Senatului.