Nicolae Ciucă: Avem un angajament asumat ca bugetul să treacă până la sfârşitul sesiunii

DE Florin Budescu | Actualizat: 03.11.2023 - 09:21
Nicolae Ciucă: Avem un angajament asumat, pe buget - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cîrstoveanu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis colegilor din partid, la Sinaia, că există un angajament asumat la nivelul Coaliţiei ca bugetul să treacă până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

SHARE

PNL şi PSD au avut discuţii în coaliţie, pe bugetul pe anul viitor. Este prima şedinţă pe acest subiect a celor două partide de guvernare.

”Trebuie să alegem ce este cu adevărat prioritar, nu vom finanţa ambiţii electorale”, a spus liderul liberal, potrivit unor surse liberale.

Nicolae Ciucă: Avem un angajament asumat, pe buget

Liberalii au discutat şi despre reducerea numărului de secretari de stat, ca parte a planului de reducere de cheltuieli asumat şi au insistat ca Guvernul actual sa îşi respecte promisiunile de majorare a salariilor profesorilor.

Nicolae Ciucă le-a transmis colegilor din partid că trebuie să fie foarte atenţi pe ceea ce propun ca proiecte pentru anul 2024.

”Avem un angajament asumat la nivelul Coaliţiei ca bugetul să treacă până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

Citeşte şi: Cum pot beneficia mamele de reducerea vârstei de pensionare. Precizările lui Nicolae Ciucă

Trebuie să alegem ce este cu adevărat prioritar pentru români, nu vom finanţa ambiţii electorale”, a spus liderul liberal, potrivit surselor.

În cadrul şedinţei, miniştrii liberali au prezentat proiectele cele mai de impact pentru populaţiei. Liberalii au insistat şi pentru reducerea numărului de secretari de stat, ca parte a planului de reducere de cheltuieli, acest lucru urmând să se producă în perioada următoare.

Ministrul liberal Cătălin Predoiu a afirmat că va dezvolta în perioada următoare un proiect ambiţios, la care se lucrează încă din perioada în care ministerul era condus de Lucian Bode, cu impact şi asupra Diasporei.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă despre suferinţa victimelor Colectiv: Nu pot fi stinse de sentinţe şi plăţi de daune

Este vorba despre digitalizarea documentelor importante de identitate, precum certificatul de naştere, de căsătorie, divorţ, deces. 

Proiectul ar urma să fie finalizat până la sfârşitul acestui an, au precizat sursele citate. Liberalii au stabilit că vor insista la toate nivelurile ca Guvernul să îşi respecte promisiunile de majorare a salariilor profesorilor.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că în curând va fi finalizat şi sistemul garanţie-returnare. ”Suntem determinaţi să combatem traficul de deşeuri”, a spus Fechet, conform News.ro.

Citeşte şi: 

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a menţionat, referitor la schema de compensare şi plafonare, că se străduiesc să păstreze la fel facturile consumatorilor şi în această iarnă.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a anunţat că a elaborat un proiect al salarizării în domeniul cultural, pentru a impulsiona tânăra generaţie să activeze în acest domeniu, cu măsuri importante şi pentru cinematografie, şi investiţii.

Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării, a precizat că anul acesta vom ajunge la 3000 de contracte semnate în Anghel Saligny. El a afirmat că sunt la zi cu plăţile pe PNRR şi sunt bani pentru toate programele pe care ministerul le-a lansat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te