Cum vor crește salariile profesorilor. Bugetul Educaţiei se majorează cu 61%

DE Florin Budescu | Actualizat: 11.12.2023 - 16:42
Cum vor crește salariile profesorilor - Foto: Profimedia Images - imagine cu caracter ilustrativ

Cum vor crește salariile profesorilor. Bugetul Educaţiei se majorează cu 61%. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că bugetul Educaţiei pe anul viitor va avea o majorare substanţială.

SHARE

Cum vor crește salariile profesorilor. Bugetul Educaţiei se majorează cu 61%. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că bugetul Educaţiei pe anul viitor va avea o majorare substanţială, de aproximativ 61%.

Sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor personalului didactic şi nedidactic, precum şi punerea în aplicare a Legilor Învăţământului.

Majorarea salariilor profesorilor va fi în două etape

"La Educaţie, este o majorare substanţială (a bugetului pe 2024 - n.r.), de aproximativ 61%, ceea ce înseamnă că sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor la personalul didactic şi nedidactic, precum şi punerea în aplicare a Legilor Educaţiei", a afirmat Ciucă.

Legat de majorarea etapizată a salariilor din Educaţie, Ciucă a spus: "Este o decizie care a rezultat în urma discuţiilor avute la nivelul Guvernului cu sindicatele din Educaţie şi aşa am înţeles că a fost agreată etapizarea, nu am fost acolo".

El a menţionat, în privinţa majorării de 60% a bugetului Dezvoltării, că "procentul este mare, dar suma nu este mare", conform Agerpres.

Citeşte şi: Cum cresc salariile bugetarilor în 2024. Ce bani se duc la Sănătate, profesori sau Transporturi

"În principiu procentul este mare, dar suma nu este mare, este de la 8 miliarde la 13 miliarde. Este vorba de lucrările care sunt deja demarate şi sunt contracte semnate.

Vă aduceţi aminte că şi anul trecut şi anul acesta au fost o serie întreagă de evenimente la Ministerul Dezvoltării şi în teritoriu, în judeţe, unde au fost semnate contracte, atât pe PNRR, cât şi prin proiectele de la CNI şi 'Anghel Saligny' şi, desigur, sunt parte din aceste fonduri dedicate pentru cofinanţări la proiecte", a adăugat liderul PNL.

Citeşte şi: Salariile profesorilor vor crește cu 20%. Un profesor cu 25 de ani vechime va lua 6.000 de lei

Potrivit acestuia, nu sunt proiecte blocate, dar există premisa ca acest lucru să se întâmple.

"Nu, chiar nu sunt. Există premisa să se blocheze dacă nu există banii necesari să poată să finanţeze, mai ales în situaţia în care, ştiţi foarte bine, cum au crescut preţurile la materiale este nevoie să asigurăm această finanţare", a arătat Nicolae Ciucă.

În legătură cu situaţia Pilonului 2 de pensii, liderul PNL a spus: "La pilonul 2, aşa cum am anunţat de la început, nu se va modifica absolut nimic şi se va asigura şi creşterea procentuală, aşa cum a fost asumat, de la 1 ianuarie".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te